ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο

0

Η σωστή λειτουργία του ψυγείου εξασφαλίζει την ασφαλή συντήρηση των προϊόντων.

Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι περιέχουν πλήθος βακτηρίων και επικίνδυνων μικροβίων, όπως σαλμονέλα και e-coli, με αποτέλεσμα να παραμονεύει ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων αν δεν προσέξουμε.

Δείτε τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε κατά τη συντήρηση των τροφίμων και αυξάνουν τους κινδύνους για την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας.

Λάθος θερμοκρασία

Η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά το μέσο οικιακό ψυγείο έχει θερμοκρασία 6 βαθμών Κελσίου ή υψηλότερη. Το ιδανικό είναι να έχετε θερμόμετρο ψυγείου, το οποίο θα πρέπει να δείχνει μονίμως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ελλιπής και όχι συχνός καθαρισμός

Για να μην έχει βακτήρια το ψυγείο, πρέπει να το καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό. Αν το ψυγείο έχει ειδική θέση για ωμό κρέας, πρέπει να την καθαρίζετε κάθε 2-3 μέρες.

Υπερβολική ποσότητα τροφίμων στο ψυγείο

Τα σύγχρονα ψυγεία είναι πολύ φορτωμένα, διότι τα περισσότερα τρόφιμα χρειάζονται ψύξη μόλις τα προμηθευτούμε ή τα ανοίξουμε. Όταν όμως το ψυγείο γεμίζει ασφυκτικά, πρέπει να χαμηλώνουμε το θερμοστάτη, ειδάλλως τα τρόφιμα δεν θα παγώσουν αρκετά.

Τοποθέτηση φρούτων και λαχανικών χωρίς πλύσιμο

Τα φυτικά προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν εξίσου με τα ζωικά στην εξάπλωση βακτηριακών λοιμώξεων και τροφικών δηλητηριάσεων. Να πλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, σε ξεχωριστό, καλά κλεισμένο χώρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ