ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στο Μανώλη Κακλή

0

 

Την Παρασκευή το μεσημέρι το Ρέθυμνο θα αποχαιρετήσει ένα ακόμα εκλεκτό τέκνο του, τον εξαίρετο κρητικό καλλιτέχνη Μανώλη Κακλή.

Η κηδεία του αξέχαστου λαγουτιέρη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/10 στις 13:00 στην γενέτηρά του την Επισκοπή Ρεθύμνης.

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης έφυγε σε ηλικία 72 ετών, καθώς προδόθηκε από την καρδιά του.

Ο Μανώλης Κακλής γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το λαούτο από το 1969.Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σε ένα ζωντανό περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου του Μανιά. Οι δύο αυτοί λαουτιέρηδες τον επηρέασαν βαθύτατα.

Η τεχνική τους στο λαούτο και η έκφραση στο τραγούδι καθόρισαν την πορεία του νεαρού τότε καλλιτέχνη, ο οποίος πολύ γρήγορα σημείωσε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη και μέχρι σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης. Ιδιαίτερα στο τραγούδι διακρίθηκε για την ερμηνεία του που την υπογράμμιζε μοναδικά η εξαιρετική "Κρητική" χροιά της φωνής του.

Έχει να παρουσιάσει πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχ.Μελεσσανάκης, Θαν.Σκορδαλός, κ.α. και ανελλιπή ζωντανή παρουσία στα Κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ