ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

0

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» πάνω από 17.000 μαθητές απ’ όλη την Κρήτη συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις που οργανώθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή το παρόν έδωσαν και οι 75 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα αθλήματα, να γνωριστούν και να συνεργαστούν με μαθητές άλλων γυμνασίων, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας αλλά και να αγωνιστούν «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Με τους συμμαθητές τους να τους στηρίζουν στην προσπάθειά τους κατάφεραν να αποσπάσουν και σημαντικές διακρίσεις. Έτσι κατέλαβαν την 1η και 2η θέση στα 50μ αγοριών στο στίβο (Μαμαλάκης Γιάννης και Κουγεντάκης Γιώργος),  την 1η θέση στο tae kwon do στη κατηγορία των -60 κιλών (Κριτσιώτης Σταύρος), τη 2η θέση στα 50μ ελεύθερο κοριτσιών στην κολύμβηση (Δεσύλλα Ζωή), τη 2η θέση στην τοξοβολία (Θεοδωράκης Γιώργος), ενώ είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και στη σκοποβολή με 99/100 (Τσάκωνας Φώτης και Πανουσόπουλος Δημήτρης) και 98/100 (Φραϊδάκης Γιάννης).

Όσα παιδιά δεν συμμετείχαν στα αγωνίσματα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Μαθητιάδας, να παρακολουθήσουν  από κοντά ολυμπιακά αγωνίσματα όπως ρυθμική γυμναστική, τοξοβολία, ξιφασκία, τραμπολίνο κλπ, αλλά και παραολυμπιακά όπως πετοσφαίριση καθιστών και γκολ μπολ. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να μάθουν κάποια από αυτά, όπως το τζούντο κοριτσιών, κάτι που έκαναν με μεγάλη χαρά καταφέρνοντας ακόμη και να διακριθούν στους αγώνες που ακολούθησαν (2η θέση - Περάκη Αγγελίνα και 3η θέση - Μπέρκι Αλεξάνδρα και Μαρία Παπαγιαννάκη).

Δίπλα στα αθλήματα παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από μαθητές άλλων σχολείων έδιναν μια ξεχωριστή νότα σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα εργαστήρια που λειτουργούσαν παράλληλα με τις αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Εργαστήρια ψηφιδωτού, ζωγραφικής, ενδύματος, περιβαλλοντικών παιχνιδιών, αερομοντελισμού κ.ά. στα περισσότερα από τα οποία όμως η συμμετοχή δεν ήταν εύκολη λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών/μαθητών.

Η επίσκεψη και η συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης άφησε ιδιαίτερα καλές εμπειρίες και εντυπώσεις. Έφερε κοντά σχολεία απ’ όλη την Κρήτη, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μέσα από τη συνεργασία, την προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τη σημασία του αθλητισμού και του πολιτισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ