ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το συγκινητικό μήνυμα του Μ. Κονταρού στο νονό του Μ. Κακλή

0

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο Μανόλης Κονταρός αποχαιρετά το νονό του Μανόλη Κακλή που έφυγε από τη ζωή του το μεσημέρι της Τετάρτης και ο οποίος υπέστη καρδιακή καρδιακό επεισόδιο.

"Με συμβούλευες με ένα τρόπο μοναδικό και ήσουν για μένα δάσκαλος και πρότυπο στο τραγούδι," αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο Facebook ο αγαπητός καλλιτέχνης.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια , συγγενείς και φίλοι θα πουν αύριο το τελευταίο αντίο στον Μανόλη Κακλη στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Μανόλης Κονταρός.

Ήσουν για μένα δάσκαλος και πρότυπο στο τραγούδι μα πάνω απ' όλα δάσκαλος στη ζωή! Σε κάθε σταυροδρόμι μου με συμβούλευες μ' έναν τρόπο μοναδικό που μόνο εσύ ήξερες κι έπαιρνα το σωστό μονοπάτι! Η γνώμη σου απόσταγμα σοφίας και εμπειρίας ζωής μα ο καλός σου τρόπος ένδειξη της χρυσής σου καρδιάς! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΦΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΝΟΝΕ!

Ο αγαπημένος λαουτιέρης της Κρήτης, ο Μανώλης Κακλής, "έφυγε", σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους, για να συναντήσει την κόρη του Μαρίνα που είχε χάσει πριν αρκετά χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στις 13:00 στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Κακλής

Ο Μανώλης Κακλής γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και ασχολούνταν επαγγελματικά με το λαούτο από το 1969. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σ' ένα περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου του Μανιά. Οι δύο αυτοί λαουτιέρηδες τον επηρέασαν βαθύτατα.

Η τεχνική τους στο λαούτο και η έκφραση στο τραγούδι καθόρισαν την πορεία του νεαρού τότε καλλιτέχνη, ο οποίος πολύ γρήγορα σημείωσε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη και μέχρι σήμερα αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής μουσικής παράδοσης.

Ιδιαίτερα στο τραγούδι διακρίθηκε για την ερμηνεία του που την υπογράμμιζε μοναδικά η εξαιρετική "Κρητική" χροιά της φωνής του.

Είχε πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι: Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, Θανάσης Σκορδαλός, κ.α. αλλά και ανελλιπή ζωντανή παρουσία στα Κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ