ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το iPhone 7 ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 8 στην Αμερική

0

Περισσότεροι καταναλωτές προχωρούν σε αγορά ενός iPhone 7 αντί του καινούριου iPhone 8, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανάλυση της KeyBanc Capital Markets αλλά και έρευνες παρόχων που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχοντας κυκλοφορήσει από τις 22 Σεπτεμβρίου, τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus από την αρχή έδειξαν ότι δε θα έχουν την πορεία των προκατόχων τους, με τις πωλήσεις τους τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες να μην οδηγούν την Apple στην καθιερωμένη ανακοίνωση για ρεκόρ πωλήσεων. Ο λόγος σύμφωνα και με αναλυτές που επικοινώνησε το Reuters, δεν είναι άλλος από την κυκλοφορία του επερχόμενου iPhone X στις 3 Νοεμβρίου, ενός καλύτερου iPhone που φέρνει σημαντικές αλλαγές από όλα τα προηγούμενα μοντέλα, με τιμή όμως αρκετά μεγαλύτερη.

Με υψηλότερες τιμές από τους προκάτοχους του, τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις όπως υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, βελτιωμένη κάμερα και οθόνη και καλύτερες επιδόσεις. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της έρευνας, αυτοί δεν είναι αρκετά συναρπαστικοί λόγοι προκειμένου η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών να δικαιολογήσει τα πρόσθετα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά τους. Οι αναλυτές ισχυρίζονται ακόμα ότι οι προσφορές για τα νέα iPhone είναι αρκετά πιο «συγκρατημένες» με αυτές που ίσχυαν πριν ένα χρόνο για το iPhone 7.

Ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς παρόχους, η AT&T ανέφερε πρόσφατα ότι οι αναβαθμίσεις σε smartphone σημείωσαν πτώση κατά 900.000 το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2016, με την περιορισμένη ζήτηση για το iPhone 8 να ευθύνεται πιθανότατα γι' αυτό.

Αν και αρκετοί φαίνεται ότι περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone X, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για προβλήματα στην παραγωγή της συσκευής, κάτι που θα οδηγήσει σε εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα αμέσως μετά την κυκλοφορία της συσκευής στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι όσοι περιμένουν υπομονετικά να προχωρήσουν σε αγορά του κορυφαίου iPhone, ίσως περιμένουν πολύ περισσότερο απ' ότι υπολόγιζαν προκειμένου να μπορέσουν να το αγοράσουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ