ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Όλα είναι επικαιρότητα

0

http://www.thrapsaniotis.gr

Το να παρακολουθείς την επικαιρότητα δεν είναι πια καθόλου εύκολο πράγμα. Οι ειδήσεις, στην πλειοψηφία τους είναι κακές. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους ανθρώπους, μόνο απογοήτευση και μελαγχολία τέτοια που μπορεί να οδηγήσει, αν δεν το ελέγξουμε και στην κατάθλιψη. Δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας σ’ αυτόν τον κόσμο να πιαστείς από κάπου, να σταθείς όρθιος, να συνεχίσεις να το παλεύεις, τίποτα.

Γι’ αυτό κι εγώ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μέρος της δουλειάς μου το να την παρακολουθώ, προσπαθώ (στο βαθμό που αυτό είναι μπορετό) να μην επηρεάζομαι στην καθημερινότητα μου. Οι «ειδήσεις» τους περνάνε επιδερμικά από πάνω μου, δεν με αγγίζουν.

Βοηθάει σ’ αυτό και το γεγονός ότι έχω μια εμπειρία 34 στο χώρο της δημοσιογραφίας και πλέον χρόνων στις πλάτες μου. Έτσι από μακριά «οσμίζομαι» αν κάτι χρειάζεται παραπάνω προσοχή ή το σοφό θα ήταν να το προσπεράσω και να πάω λίγο πιο κάτω.

Δεν θα σταθώ λοιπόν στην απαγωγή Λεμπιδάκη για την οποία τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα της Κρήτης (μιας και το θέμα είχε μια εντοπιότητα οπότε δικαιολογεί μια υπερπροβολή…). Φαντάζομαι και η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα έχει χώρο στις σελίδες της.

Δεν θα ασχοληθώ ούτε με το θέμα το δικό μας, των επαγγελματιών δημοσιογράφων που βλέπουμε να καταβαραθρώνεται το ταμείο μας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση στα μέλη του. Έτσι τα κατάντησαν αυτοί που μας κυβερνούν, διαχρονικά.

Συγκεκριμένες, στοχευμένες, σχεδιασμένες κινήσεις, αν και δεν φημίζονται για κάτι τέτοιο. Πρώτα έκοψαν το αγγελιόσημο που λειτουργούσε ως οικονομικός πόρος και τώρα ψάχνουν να βρουν… πόρο! Ή θα το στριμώξουν κι αυτό στο περίφημο ΕΦΚΑ ή ΕΟΠΠΥ ή δεν ξέρω κι εγώ πώς θα λέγεται το χωνευτήρι που προσβάλει την προσωπικότητα των ανθρώπων με την ύπαρξη και «λειτουργία» του.

Ούτε θα πω τίποτα (αν και θα έπρεπε…) για τους συνταξιούχους που έχουν δει στα χρόνια των μνημονίων το εισόδημα της σύνταξης τους να μειώνεται συνεχώς και χθες τους πόνεσε η ψυχή μου, καθώς τους έβλεπα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας να περιμένουν παρά την ηλικία τους, υπομονετικά μια απόφαση που θα είναι κοντά στη λογική και θα τους επιστρέφει όλα τα κλεμμένα…

Είπα την αρχή, ότι δεν θα σας μαυρίσω εγώ την καρδιά. Το κάνουν άλλοι «συνάδελφοι» μου καθημερινά από τα πόστα μεγάλης δημοσιότητας που τους έχει δώσει το σύστημα που υπηρετούν για να φοβίζουν τον κόσμο… Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να σας ενθαρρύνουμε λίγο. Επειδή απ’ αυτό πάσχουμε, μας λείπει μια κάποια καλή είδηση που ίσως να μην αφορά το άμεσο και κοντινό μέλλον.

Ας είναι και μακροπρόθεσμο, φτάνει να μας ξαναφέρει το χαμόγελο και την αληθινή ελπίδα που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη. Ας δούμε τι λέει η Αγία Γραφή, ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής και μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους:

«Η έντονη ανησυχία στην καρδιά του ανθρώπου θα την κάνει να λυγίσει, αλλά ο καλός λόγος τη χαροποιεί». (Παροιμίες 12:25) Ένας ιδιαίτερα «καλός λόγος» βρίσκεται στα καλά νέα της βασιλείας του Θεού. (Ματθαίος 24:14) Εκείνη η Βασιλεία, μια κυβέρνηση από τον Θεό, σύντομα θα κάνει αυτό που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε μόνοι μας — θα εξαλείψει όλες τις ανησυχίες αφανίζοντας τις θεμελιώδεις αιτίες τους, κάτι που συμπεριλαμβάνει τις αρρώστιες και τον θάνατο! «[Ο Θεός] θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια [μας], και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια». — Αποκάλυψη 21:4. «Είθε ο Θεός που δίνει ελπίδα να σας γεμίσει με κάθε χαρά και ειρήνη εφόσον πιστεύετε». — Ρωμαίους 15:13.

Μερικές σκέψεις διαφορετικές από αυτές που προβάλλουν τα ΜΜΕ, ήρεμες, όμορφες ενθαρρυντικές και όλα μπορούν να αλλάξουν. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ; Ίσως έχει έρθει η ώρα να κατεβάσετε τις Γραφές σας από το ράφι…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ