ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

5ος στο παγκόσμιο ελευθέρας και 7ος στην ελληνορωμαϊκή πάλη βετεράνων ο Καραβάνος

0

Μεγάλες επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης από τον προπονητή του «Α.Π.Ο.Ρ.» Καραβάνο Μανώλη.

Οι αγώνες έγιναν στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από 10 μέχρι 15 Οκτωβρίου και ο Καραβάνος πήρε μέρος και στα 2 στυλ δίνοντας συνολικά 7 αγώνες καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια αφού τον πρόδωσαν τα πλευρά με θλάση στο δεύτερο αγώνα.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με την ελληνορωμαϊκή οπού στα 78 κιλά ο Καραβάνος  ξεκίνησε με νίκη έναντι του νορβηγού αντίπαλου του, στη συνέχεια πάλεψε με τον Ρώσο που τελικά βγήκε πρωταθλητής και σε μια άτυχη στιγμή χτύπησε τα πλευρά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στην συνέχεια πάλεψε με τον αθλητή από την Γαλλία και ενώ προηγούταν με 1-0  20 δεύτερα πριν το τέλος βρέθηκε σε φάση επίπονη για τα πλευρά και αναγκάστηκε σε 2η ήττα και 7η θέση στην τελική κατάταξη.

Μετά από περισυλλογή και πολλή σκέψη ο Μανωλης πήρε την απόφαση να μην εγκαταλείψει την ελευθέρα που ξεκινούσε σε 3 ημέρες παίρνοντας παυσίπονα και θα ακολουθούσε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, το οποίο ήταν να μην περάσει ο αντίπαλος στην πλάτη ώστε να δέσει τα πλευρά.

Αυτό και έγινε στους 2 πρώτους αγώνες όπου πήρε με τεχνική πτώση 10-0 σε 1.5 λεπτά τον Τσέχο αθλητή και στην συνέχεια με 8-0 τον Γερμανό όπου προηγούμενος είχε επιβληθεί του τούρκου αθλητή.

Ένας αγώνας έμενε για τον τελικό όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ιρανό πρωταθλητή καθώς λόγο πίεσης χρόνου τον αγώνα τον έδωσε 10 λεπτά μετά το Γερμανό. Στον τελευταίο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Ιταλό πρωταθλητή και ενώ φαινόταν να ελέγχει το ματς προδόθηκε ξανά από το πλευρό αλλά και το μηνίσκο στο γόνατο μένοντας τελικά στην 5η θέση που είναι τεράστια επιτυχία αλλά σίγουρα οι δυνατότητες ήταν για παραπάνω καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν μεγάλο ρίσκο να παίξει κάποιος και τα 2 στυλ και το σύνολο των 7 αγώνων είναι εξωπραγματικό.

Στην διοργάνωση πήραν μέρος πάνω από 55 χώρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ