ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση για τη νόσο Alzheimer στον Φουρφουρά

0

Με την διεξαγωγή Ημερίδας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και με την παροχή δωρεάν Τεστ Μνήμης την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δράση για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, στην περιοχή του Αμαρίου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το Καρέλλειο Ίδρυμα- Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στοχεύοντας  στην πρόληψη, στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την άνοια το εξειδικευμένο προσωπικό του Καρέλλειου Ιδρύματος μετέβη στην περιοχή και υλοποίησε τη δράση αυτή.

Την Ημερίδα προλόγισε, παρουσιάζοντας τους ομιλητές, ο Γεν. Διευθυντής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Διαμαντάκης, ενώ η Διευθύντρια του Καρέλλειου Ιδρύματος κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου αναφέρθηκε στη λειτουργία και τις δράσεις του Ιδρύματος. Η κ. Ηλιάννα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος μίλησε με θέμα «Λειτουργία μνήμης και άνοια», ενώ η ψυχολόγος κ. Ελένη Λέμη, ενασχολήθηκε με «Τα οφέλη της νοητικής ενδυνάμωσης στους ανοϊκούς ασθενείς». Κατακλείοντας την εκδήλωση ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Γεν. Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή κ. Κων/νο Δήμτσα καθώς επίσης, το επιστημονικό προσωπικό του Καρέλλειου Ιδρύματος για το έργο που προσφέρουν αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότεροι από 50 κάτοικοι της περιοχής, άνω των 60 ετών, υποβλήθηκαν σε εξέταση Τεστ Μνήμης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ