Βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, οι πιθανότητες για βροχές και τοπικές καταιγίδες διατηρούνται έως και τις βραδινές ώρες

Η αναμενόμενη κίνηση του Βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά της χώρας προκαλεί κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, στην Κρήτη σημειώνονται ήδη βροχές  από τα Χανιά έως και το Νομό Ηρακλείου, ενώ εξαίρεση αποτελεί ο Νομός Λασιθίου.

Η κατανομή των βροχοπτώσεων είναι η αναμενόμενη, με τα ύψη βροχής να είναι μικρότερα στις βόρειες περιοχές του νησιού έχοντας φθάσει έως και τα 8 χιλιοστά σε κάποιες περιοχές,  ενώ σημαντικότερα ύψη βροχής σημειώνονται σε νότιες περιοχές  όπου έχουν ήδη καταγραφεί έως και 24 χιλιοστά στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Όπως σημειώνει, όμως, αυτή την ώρα, μία ζώνη αστάθειας συνοδευόμενη από καταιγίδες βρίσκεται πολύ κοντά στα δυτικά- Νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης και αναμένεται ότι στις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τις περιοχές αυτές.

Η προσέγγιση τους στη στεριά ενισχύει συνήθως τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους και αποδίδουν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων οι πιθανότητες για βροχές και τοπικές καταιγίδες διατηρούνται έως και τις βραδινές ώρες

Για αύριο Κυριακή αναμένεται και πάλι άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους, οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις ενισχυόμενοι σταδιακά,  φθάνοντας έως και τα 6 Μποφώρ ενώ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

“Επισημάνεται και πάλι ότι μόνο τα νεότερα στοιχεία μπορούν να δώσουν με αξιοπιστία καλύτερη προγνωστική εικόνα του καιρού”, τονίζει ο κ. Λέκκας.

cretalive.gr

Σχετικά άρθρα