ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρωμα Ρεθύμνου στην έκθεση «Μηχανικών Καλλιτεχνών» στην Αθήνα

0

Μια Ρεθεμνιώτισσα πολιτικός μηχανικός η Εμμανουέλα Πετρακάκη συμμετέχει στην Έκθεση Ζωγραφικής Μηχανικών Καλλιτεχνών που διοργάνωσε το ΤΕΕ στο Μαρούσι, στην Αθήνα από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου, με έργα που ξεχώρισαν για το ταλέντο την έμπνευση και την αισθητική τους.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση ζωγραφικής με γενικό τίτλο «Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας», 54 μηχανικοί από όλη την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο παρουσιάζουν 135 έργα τους. Ανάμεσά τους και η Ρεθεμνιώτισσα Εμμανουέλλα Πετρακάκη, παρουσιάζει 3 έργα που αναδύουν την ειλικρινή αγάπη για τον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής, εμπεριέχοντας και την αγωνία για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ίδια μιλώντας για τα έργα της, αναφέρει ότι είναι εμπνευσμένα από το περιβάλλον της και από τους στενούς δεσμούς που διατηρεί με την γενέτειρα της. Μάλιστα τονίζει, ότι για την ίδια, η ζωγραφική δεν είναι μόνο έκφραση αλλά και ανάγκη, καθώς μέσω αυτής επικοινωνεί εικόνες και συναισθήματα που δεν εκφράζονται με το γραπτό και τον προφορικό λόγο.

Η κ. Πετρακάκη συμμετέχει για 2η φορά στην έκθεση των μηχανικών καλλιτεχνών, ενώ στο παρελθόν έχει λάβει μέρος και σε έκθεση ζωγραφικής στη Σύρο. Τα έργα της, βρίσκονται μόνο σε σημεία που υπάρχουν «δεσμοί καρδιάς» όπως υπογράμμισε η ίδια.

Η συγκεκριμένη έκθεση που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», προέκυψε μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΕΕ προς όλους τους μηχανικούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφους, για υποβολή πρότασης συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών, με ελεύθερο θέμα.

Η Εμμανουέλα Πετρακάκη με το σύζυγό της Γιώργο Μαράτο στην έκθεση ζωγραφικής "Μηχανικών Καλλιτεχνών" 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ