ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Ένας τεράστιος βοτανικός κήπος στην έρημο του Ομάν!

0

Ίσως το ξηρό τοπίο του Ομάν να μην είναι το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε πλούσια δάση, όμως ένας βοτανικός κήπος θα δεσπόζει στην έρημο! Το αραβικό έθνος θα δημιουργήσει έναν τεράστιο κήπο με πλούσια βλάστηση, τη μεγαλύτερη οικολογική όαση στον κόσμο.

Ο Βοτανικός Κήπος του Ομάν, σχεδιασμένος το γραφείο Arup, Grimshaw και Haley Sharpe Design, θα είναι μια εκπληκτική έκταση 1.037 στρεμμάτων γεμάτη με φυσική χλωρίδα, χωρισμένος σε δύο τμήματα που θα φιλοξενούν τα πιο μοναδικά φυτικά είδη της χώρας.

Ο κήπος θα κατασκευαστεί στους πρόποδες των οροσειρών Al Hajar, με τους αρχιτέκτονες τοπίου να έχουν σχεδιάσει ένα συγκρότημα που θα μπορούσε να συνδυαστεί με το περιβάλλον του Άρη, δίνοντας έμφαση στην άρδευση με προηγμένα συστήματα, εξαιτίας της λειψυδρίας της περιοχής.

Οι επισκέπτες στους κήπους θα μπορούν να απολαύσουν ανοιχτούς διάδρομους που περνούν μέσα από το ορεινό τοπίο, τα βουνά και τις πεδιάδες της ερήμου, καθώς απολαμβάνουν την εντυπωσιακή βοτανική ποικιλομορφία.

Μέσα στους χώρους του κήπου, που στεγάζουν την ιδιαίτερη χλωρίδα, το περιβάλλον σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να μιμείται τη φυσική θερμοκρασία και την υγρασία του φυσικού κλίματος των φυτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ