ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εκδηλώσεις για το ελαιόλαδο από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων

0

Από τα Χανιά «ανοίγει» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2017 που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης σε συνεργασία με φορείς του νησιού.

Η εκδήλωση στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Στο Ρέθυμνο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, στη Γέργερη Ηρακλείου στις 27 Νοεμβρίου και στην Κριτσά Λασιθίου μια ημέρα μετά.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του ΣΕΔΗΚ Νίκο Μιχελάκη οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς αλλά και σε εκπαιδευτικούς καθώς το περιεχόμενό τους έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά οι θεματικές αφορούν τις ορθές πρακτικές στην έκθλιψη και διάθεση του ελαιολάδου, τη διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων, ενώ θα γίνει αναφορά στις εξελίξεις στην παραγωγή και διάθεση του λαδιού.

Μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο Σούδας θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο με θέμα τον δάκο και την δακοκτονία, ενώ θα βραβευτούν και ελαιουργεία για τις σωστές πρακτικές που ακολουθούν στην έκθλιψη και διάθεση του προϊόντος.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ