ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός στη Μάνδρα - 21 τα θύματα από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

0

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, καθώς πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους αγνοούμενους.

Η σορός βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και οι άνδρες της ΕΜΑΚ την ανέσυραν και τη μετέφεραν στο Θριάσιο Νοσοκομείο για ταυτοποίηση.

Πλέον από τις φονικές πλημμύρες υπάρχει ένας ακόμη αγνοούμενος.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Μάνδρας έχουν αποδυθεί σε έναν ατελείωτο αγώνα με τις λάσπες καθώς παλεύουν μόνοι τους να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Μέχρι χθες τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχαν εξετάσει 1.573 κτίρια στην περιοχή από τα οποία 1.184 χρήζουν αποζημίωσης. Εγιναν και 10 αυτοψίες στην περιοχή της Ελευσίνας.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής που είναι υπεύθυνα για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις έχουν δεχθεί συνολικά 345 αιτήσεις και είχαν πραγματοποιήσει μέχρι την Κυριακή 258 αυτοψίες.

Σημειώνεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η χορήγηση του ποσού των 5.000 ευρώ για κάθε κατοικία και 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που επλήγη.

Εκτακτη ενίσχυση θα δοθεί και στους δήμους για την κάλυψη των αναγκών στα δίκτυα και στις υποδομές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ