ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία

0

Είναι πάντα άσχημα τα νέα όταν μαθαίνουμε πως ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αναπόσπαστο και δεδομένο, μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει κακό. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε υγιείς και δυνατοί, πρέπει να προσαρμοζόμαστε εύκολα. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κόβουμε τις παρακάτω συνήθειες…

Δεν πίνουμε άλλο φρεσκοστυμμένο χυμό

Εκτός του ότι οι χυμοί – αποδεδειγμένα – δεν είναι και τόσο υγιεινοί, μιας και περιέχουν μεν βιταμίνες, αλλά σχεδόν καθόλου από τις φυτικές ίνες των φρούτων τους (συνεπώς προσφέρουν περισσότερη ζάχαρη, χωρίς μεγάλη διατροφική αξία), ορισμένοι χυμοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία. Για παράδειγμα, ο χυμός του σταφυλιού (και αρκετών άλλων φρούτων) δεν ενδείκνυνται για διαβητικούς, ενώ άλλοι χυμοί μπορεί να δρουν ως αλλεργιογόνα στα παιδιά.

Δεν χρησιμοποιούμε άλλο το κινητό μας πριν τον ύπνο

Έχει αποδειχθεί πως το φως του smartphone ή του tablet μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο μας, καταστέλλοντας την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που μας βοηθάει να νυστάξουμε και να πέσουμε για ύπνο πιο εύκολα. Οι επιπτώσεις του κακού και λίγου ύπνου, όπως γνωρίζουμε, είναι τεράστιες και πολύ επικίνδυνες.

Δεν βουρτσίζουμε άλλο τα δόντια μας αμέσως μετά το φαγητό

Πρέπει να περιμένουμε 30 λεπτά με μία ώρα αφού φάμε για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Αυτό γίνεται επειδή αμέσως μετά το φαγητό, τα οξέα του βρίσκονται ακόμα πάνω στα δόντια, και το βούρτσισμα θα τα πιέσει πιο μέσα, προκαλώντας φθορές. Τα δόντια μας γίνονται πιο ευαίσθητα, και είναι πιθανό να προκληθεί σημαντική φθορά στο σμάλτο.

Δεν χρησιμοποιούμε αρώματα

Η χρήση αρωμάτων – ειδικά από κατασκευαστές που δεν εμπιστευόμαστε, και μέσα σε κλειστούς χώρους – μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και την μύτη μας. Επιπλέον, τα αρώματα περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να μας κάνουν κακό. Προτιμούμε τα αιθέρια έλαια, που είναι φυσικά.

Δεν φοράμε άλλο στενά τζιν

Ναι, είναι όμορφα και καλαίσθητα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο νευρικό σύστημα, καθώς ασκούν τεράστια πίεση στα πόδια και στην ευαίσθητη περιοχή. Περιορίζουν την ροή του αίματος στα πόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμπτώματα όπως ο κνησμός, και το μούδιασμα.

Δεν σταματάμε πλέον το φτέρνισμα

Ναι, η αίσθηση ότι θέλουμε να φτερνιστούμε είναι ενοχλητική. Αλλά είναι ακόμα χειρότερο να σταματήσουμε τον εαυτό μας. Η πίεση που ασκείται στο κρανίο μας όταν καταπιέζουμε ένα φτέρνισμα είναι τεράστια, και η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο διαταράσσεται. Το αποτέλεσμα; Πονοκέφαλοι, και στην χειρότερη περίπτωση, ημικρανίες και νευρικές βλάβες.

Δεν το παρακάνουμε με το αντιβακτηριακό σαπούνι

Ναι, είναι καλό να καθαρίζουμε τα χέρια μας συχνά, αλλά το απλό νερό και το σαπούνι κάνουν ήδη εξαιρετική δουλειά. Ορισμένα από τα βακτήρια της επιδερμίδας μας, μάλιστα, μας προστατεύουν. Το να καθαρίζουμε υπερβολικά και να απομακρύνουμε και αυτά τα αβλαβή βακτήρια ρίχνει σημαντικά τις άμυνες της ευαίσθητης επιδερμίδας των χεριών μας. Οι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιούμε αντιβακτηριακό σαπούνι μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμού, και όχι περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν αποθηκεύουμε τροφές σε πλαστικά δοχεία

Τα πλαστικά δοχεία, σε πολλές περιπτώσεις, περιέχουν χημικές ενώσεις στη σύστασή τους, και αυτές οι χημικές ενώσεις – μετά από πολύχρονη χρήση – μπορεί να μεταφερθούν στο φαγητό. Επιλέξτε γυάλινα, ατσάλινα ή πήλινα δοχεία για το φαγητό σας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ