ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πάνορμο: 460 προσλήψεις στα Κ.Υ. ανακοίνωσε ο Ξανθός

0

Εκατόν τριάντα πανεπιστημιακοί ιατρικής από τριάντα χώρες βρέθηκαν στο Πάνορμο Ρεθύμνου σε διεθνές συνέδριο αγροτικής ιατρικής σε απομονωμένες περιοχές.

Το "παρών" έδωσε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός που παρουσίασε την πολιτική του υπουργείου, αναφερόμενος σε 460 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα υγείας.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια αποτελεσματικότερης συνέργειας με τα νοσοκομεία, όπως και διασύνδεση με κοινωνικές δομές των δήμων, ώστε να μην μένουν χωρίς εξυπηρέτηση οι κάτοικοι της ενδοχώρας.

Αυτό που τόνισε ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής είναι ότι «μετά από πρόσφατο νόμο πλέον τα τμήματα ιατρικής θα συμμετέχουν στη συνεχή επιμόρφωση του ιατρικού προσωπικού για να μπορεί να επιλαμβάνεται καλύτερα των περιστατικών σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές και όχι μόνο, όπως και ότι χρειάζεται μείωση του κόστους και του χρόνου παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση και για ευρύτερη αξιοποίηση των τηλεϊατρικών εφαρμογών».

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν κρητικό χορό και μουσική στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ