ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλούσιες εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας

0

Με στόχο την ανάδειξη των βασικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την επισήμανση των κυριότερων προβλημάτων της ελαιοκομίας στην Κρήτη, ο ΣΕΔΗΚ, η περιφέρεια, το ΜΑΙΧ και ο δήμος Ρεθύμνου οργανώνουν μια σειρά πλούσιων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελαιοκομίας.

Στο Ρέθυμνο, η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής στο «σπίτι του πολιτισμού» στην παλιά πόλη, όπου πέρα από τις επιστημονικές εισηγήσεις, περιλαμβάνεται και ένα θεατρικό έργο που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου.

«Ελιά και λάδι στην Κρήτη. Ποιότητα, περιβάλλον, πολιτισμός». Αυτό είναι το θέμα της ημερίδας που θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής στο Ρέθυμνο και η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις που οργανώνονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στο νησί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας.

Κύριος στόχος είναι η ανάδειξη των βασικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και η επισήμανση των κυριότερων προβλημάτων της ελαιοκομίας της Κρήτης στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, του πολιτισμού, της ποιότητας και της οικονομίας.

Στην εκδήλωση του Ρεθύμνου ξεχωριστή θέση θα έχουν και οι μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου της πόλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «ελαιόλαδο και σπορέλαια».

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο θα γίνει στο «σπίτι του πολιτισμού» στην παλιά πόλη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στην Γέργερη, στην Κριτσά και στον Άγιο Νικόλαο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ