ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Προτού μας πάρει ο Διάολος»

0

Παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα το νέο βιβλίο του γνωστού Ρεθεμνιώτη δικηγόρου Μανώλη Πετράκη, με τον πρωτότυπο τίτλο: «Μέχρι να μας πάρει ο διάολος» των εκδόσεων Καραγιαννάκη.

Πιο συγκεκριμένα η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην αίθουσα παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου «Κλαψινάκης» στην κεντρική λεωφόρο. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο φίλος συνάδελφος και συνεργάτης του συγγραφέα κ. Θωμάς Λεχωβίτης. Στη συνέχεια κι αφού ο κ. Πετράκης είπε λίγα λόγια για το περιεχόμενο βιβλίο του ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους στην βιβλιοπαρουσίαση.

Μιλώντας για το δεύτερο βιβλίο του ο ίδιος ο συγγραφέας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπήρχαν πράγμα που είχα μέσα μου και ήθελα να βγουν, όπως ότι γνωρίζω ότι υπάρχουν πράγματα που ενώ μπορώ να τα κάνω τώρα, δεν θα μπορώ να τα κάνω στο μέλλον, αφού θα έρθουν τα γηρατειά και ο θάνατος. Με απλά λόγια «κάποια στιγμή θα με πάρει ο διάολος» όπως λέει και ο τίτλος του βιβλίου. Πιστεύω, λοιπόν ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο άνθρωπος πριν να πεθάνει είναι απλά να «Ζει». Δηλαδή να προσπαθεί να κάνει όσα θέλει και να μην αφήνει στιγμές να χάνονται. Οι άνθρωποι γενικά δεν πρέπει να αφήνουν πράγματα που θέλουν να κάνουν για το μέλλον, γιατί το μέλλον δεν είναι σίγουρο…».

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την προσπάθεια του ήρωα «διαβόλου» για μια νέα ζωή, και σε καμία περίπτωση όπως ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας δεν αφορά αυτοβιογραφία.

Σε ερώτημα σχετικά με το αν αυτή η δουλειά έχει να κάνει με το φόβο του θανάτου, ο ίδιος απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι «αφού γνωρίζω ότι θα έρθει θέλω απλά να ζω….»

Τη βιβλιοπαρουσίαση παρακολούθησαν πλήθος φίλων και συναδέλφων του κ. Πετράκη, που συμμετείχαν στη συζήτηση μετά την παρουσίαση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ