ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 1.000 ΑμεΑ δεν... είδαν το προνοιακό επίδομα

0

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων στο Ρέθυμνο, αφού δεν είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, ακόμα και τα πενιχρά πια αυτά ποσά.

Σε επίπεδο Κρήτης διαφοροποιείται η κατάσταση σε έτερους μεγάλους δήμους του νησιού, ενώ γίνονται προσπάθειες να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα για τους δικαιούχους του Ρεθύμνου.

Άνθρωποι που έχουν πολλαπλάσιες ανάγκες από έναν κοινό πολίτη για τις καθημερινές τους ανάγκες, αποστερούνται ακόμα και αυτά τα λίγα που προβλέπει η πολιτεία για τη διαβίωσή τους. 1.000 περίπου άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο, δεν είδαν σήμερα να πιστώνονται οι λογαριασμοί τους με το προνοιακό επίδομα.

Τα ποσά που προβλέπονται από το κράτος είναι χαμηλά, από 260 έως και 480 ευρώ, όμως ούτε αυτά πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των ΑμεΑ στο Ρέθυμνο. Στους δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Χερσονήσου η διαδικασία είτε έχει ολοκληρωθεί ή στην χειρότερη περίπτωση, τουλάχιστον ξεκίνησε σήμερα η πίστωση των σχετικών ποσών σε κάποιους από τους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αυτό που υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, είναι ότι ακόμη και οι θεσμοί που ζήτησαν περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, αναγνώρισαν ότι πρόκειται για πενιχρά ποσά της τάξεως του 0,3% του ΑΕΠ και όπως όλα δείχνουν δε θα γίνουν περικοπές στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται προσπάθειες να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες τροποποίησης του προϋπολογισμού του δήμου Ρεθύμνου και η σχετική επικύρωση από την οικονομική επιτροπή, αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα, ώστε την Παρασκευή να δουν και οι δικαιούχοι του Ρεθύμνου τα χρήματα που τούς οφείλονται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ