ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαβούλευση το σχέδιο απόφασης για το σύστημα Γεωργικών Συμβούλων

0

Σε διαβούλευση βγάζει το σχέδιο υπουργικής απόφασης για το Σύστηµα Γεωργικών Συµβούλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Κατά τη συνέντευξη τύπου που δίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός αναμένεται να αναφέρει ότι πάνω στη συγκεκριµένη απόφαση, θα στηριχθεί και η προκήρυξη του Μέτρου των Συµβουλών των Προγραµµάτων, το οποίο θα επιδοτεί τους αγρότες που χρησιµοποιούν υπηρεσίες γεωτεχνικών, κτηνιάτρων κ.λπ.

Θέση του υπουργείου είναι η επαναφορά του γεωτεχνικού, του γεωπόνου και του κτηνιάτρου, στο χωράφι και στο στάβλο, µε στόχο όχι µόνο η προσφορά δωρεάν συµβουλών.Θέση του υπουργείου είναι η επαναφορά του γεωτεχνικού, του γεωπόνου και του κτηνιάτρου, στο χωράφι και στο στάβλο, µε στόχο όχι µόνο η προσφορά δωρεάν συµβουλών.

Τουλάχιστον 300 δοµές Γεωργικών Συµβούλων µε 1.000 γεωτεχνικούς αναµένεται να δηµιουργηθούν σε όλη τη χώρα, σύµφωνα µε το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θέση του αρµόδιου υπουργού είναι η επαναφορά του γεωτεχνικού, του γεωπόνου και του κτηνιάτρου, στο χωράφι και στο στάβλο, µε στόχο όχι µόνο η προσφορά δωρεάν συµβουλών, που σήµερα γίνονται από τους προµηθευτές των εφοδίων τους αλλά και την προώθηση αειφόρων και καινοτόµων δράσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ