ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

0

Aυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρει ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, καθώς και ορισμένα παρακλάδια τους, μπορούν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, συμπληρώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

Πέρυσι, τρομοκράτες που εμπνέονταν από το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, στις 19 Δεκεμβρίου, και εναντίον νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ