ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμβασιούχοι: Κραυγή απόγνωσης με φόντο την απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

0

Όμηροι του πολιτικού συστήματος, δηλώνουν οι 48 συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, καθώς με φόντο την σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΕ, στην οποία συμμετείχαν, εξέφρασαν την εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν κυρίως τους τελευταίους μήνες.

Στην συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο της πόλης, του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους γύρω από την νέα προκήρυξη που θα βγει το επόμενο διάστημα στον αέρα και η οποία αφορά στην μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων πανελλαδικά.

Την απόλυτη αβεβαιότητα σε ότι αφορά το εργασιακό τους μέλλον βιώνουν τους τελευταίους μήνες και οι δεκάδες συμβασιούχοι του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι σήμερα συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ -ΟΤΑ.

Αιχμή του δόρατος για τους 48 συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας του μητροπολιτικού δήμου, είναι η προκήρυξη που θα γίνει το επόμενο διάστημα και η οποία, όπως λένε, ουσιαστικά θα τους στείλει στην ανεργία, αφού τα κριτήρια επιλογής δεν τους καλύπτουν.

Το νούμερο ένα «αγκάθι» στην νέα προκήρυξη είναι το όριο ηλικίας των 60 ετών, το οποίο ζητούν να αλλάξει, όπως επίσης ζητούν να μην προεκτείνεται η μοριοδότηση της εμπειρίας παραπάνω από μία δεκαετία.

Στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον δήμαρχο Γιώργος Μαρινάκη, του εξέθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ εξέφρασαν την πικρία τους και για την στάση που τηρούν οι μόνιμοι συνάδελφοί τους, για να αποσπάσουν την δέσμευση του δημάρχου πως θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό τους στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Στις προθέσεις των 48 συμβασιούχων του Ρεθύμνου είναι να κινηθούν νομικά το επόμενο διάστημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ