ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τετ α τετ με τον Λεμπιδάκη για την απαγωγή ζητά ο 39χρονος

0

Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη υπέβαλε η υπεράσπιση του 39χρονου, ο οποίος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία. Αυτό που ζητά η υπεράσπιση είναι οι δύο άνδρες να βρεθούν τετ-α-τετ ώστε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να «δείξει» τον δρόμο, ακούγοντας τη φωνή του κατηγορούμενου.

Το αίτημα αυτό έχει βάση αν ληφθεί υπόψη ότι εμμέσως πλην σαφώς στον 39χρονο αποδίδεται ο ρόλος του φρουρού του επιχειρηματία, λίγο πριν την έλευση του 40χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 2α Οκτωβρίου, οπότε και η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο στη μάντρα με τα σκραπ, απελευθερώνοντας τον Μ. Λεμπιδάκη.

Υπάρχουν δηλαδή υποψίες ότι μπορεί να είναι ακόμα και ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος», όπως φέρεται να είχε «βαπτίσει» τον προτελευταίο φρουρό του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 43χρονος προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ.

Αναφορά στον «φιλόσοφο» έχει κάνει και ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Λεμπιδάκη. Αυτός ανέφερε στην απολογία του ότι ο απαχθείς τού είχε μιλήσει μόνο για τον «φιλόσοφο», ενώ ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας είχε υποστηρίξει ότι ο «φιλόσοφος» ή Κώστας είχε αναλάβει τη φύλαξη του επιχειρηματία μέχρι και την κάθοδο του 40χρονου. Τον περιγράφει ως

ένα ευγενικό παιδί, μορφωμένο, τον οποίο συμπαθούσε ο Λεμπιδάκης, καθώς συζητούσαν με τις ώρες.

Σε ερώτηση μάλιστα της ανακρίτριας προς τον ιδιοκτήτη της μάντρας, ποιος είναι ο φιλόσοφος, ο 43χρονος απάντησε: «Φιλόσοφο είχε ονομάσει τον Κώστα ο Λεμπιδάκης. Καθόταν πολλές ώρες και κουβέντιαζαν οι δυο τους. Γνωρίζω ότι έφυγε γιατί είχε πολύ καιρό να δει τους δικούς του. Δεν τον ξαναείδα έκτοτε πουθενά». Στον «Κώστα» αναφέρεται και ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, επίσης προφυλακισμένος. Διευκρινίζεται, ωστόσο, προς αποφυγή παρερμηνειών ότι ουδείς από τους προφυλακισμένους συνδέει τον «Κώστα ή φιλόσοφο» με τον 39χρονο προφυλακισμένο.

Υπό αυτές τις σκέψεις και υποψίες, λοιπόν η υπεράσπιση του 39χρονου έχει ζητήσει να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ανάμεσα στον κατηγορούμενο και στον επιχειρηματία, ώστε ο τελευταίος βλέποντας τον σωματότυπό του και ακούγοντας τη φωνή του να βεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν πρόκειται για τον «φιλόσοφο» ή για οποιονδήποτε άλλο είχε συναντήσει κατά την πολύμηνη ομηρεία του. Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, εκτιμάται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει ή όχι αν πρόκειται για εμπλεκόμενο πρόσωπο καθώς αναμφισβήτητα είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα έξυπνος και παρατηρητικός.

εφημερίδα Πατρίς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ