ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τοποθέτηση - ανακοίνωση Δημοτικού Συμβούλου Ρεθύμνου Μανώλη Φουρφουλάκη και υπόμνημα στο ΔΣ από το "Ρέθυμνο Αξίζεις"

0

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του συνδυασμού με την επωνυμία «Ρέθυμνο Αξίζεις», μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρεθύμνης

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προ-σώπου του Δήμου Ρεθύμνης, προέβη και στην πλέον άδικη και κατάφωρα επιλή-ψιμη απόφαση: Με απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου καθαίρεσε τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου και στη θέση του διόρισε τρίτο πρόσωπο. Προς τιμήν του, το πρόσωπο που διορίστηκε, εις αντικατάσταση, κατ’ ουσίαν, του αναπληρωτή προϊσταμένου, δεν αποδέχθηκε τον διορισμό, επιδεικνύοντας ευθιξία και ηθικούς φραγμούς. Σημειώνομε, παρενθετικά, ότι μέχρι και σήμερα κρίσεις στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρεθύμνης, δεν έχουν γίνει, ενώ θα μπορούσαν.

Η ως άνω ενέργεια οφείλεται και προέρχεται, κατά την άποψή μας, σε διαφωνίες που ανέκυψαν μεταξύ του Αναπληρωτή Προϊστάμενου του Αυτοτελούς Γραφείου Αντωνίου Μαυράκη και του προσληφθέντος ως καλλιτεχνικού Δ/ντή του Ωδείου, αναφορικά με τις διοικητικές αρμοδιότητες ενός εκάστου. Ας δούμε, όμως, την πραγματικότητα:

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής προσελήφθη αρχικά δυνάμει της από 2.11.2016 συμβάσεως έργου (αρ. πρωτ. 3206/2016) που συνήφθη με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης». Η πρόσληψή του έλαβε χώρα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 681 επ. ΑΚ, δηλαδή ο ανωτέρω τύγχανε «εργολάβος» και το Νομικό Πρόσωπο «εργοδότης».

Κατά το άρθρο 1 παρ. 1 της συμβάσεως μεταξύ τους:

Τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι:

  1. Εισηγείται στον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου Πρόγραμμα Δράσης του Ωδείου και την αναγκαία στελέχωση του κατά αριθμό, ειδικότητα και προσόντα του διδακτικού προσωπικού.

Κατά το άρθρο 1 παρ. 12 της συμβάσεως μεταξύ τους:

Παρουσιάζει απολογιστική έκθεση του έργου του Δημοτικού Ωδείου στο τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου στον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου, όπου ο Προϊστάμενος οφείλει να το κοινοποιήσει στον πρόεδρο και το Δ.Σ. Κατά την απουσία του αναπληρώνεται από τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου.

Κατά το άρθρο 4 της μεταξύ τους συμβάσεως :

Ωράριο Απασχόλησης

Η εκτέλεση του έργου δεν συνδέεται με το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ. “Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης”, καθόσον ο ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε εργάσιμες ημέρες και ώρες που αυτός θα επιλέξει, μετά από συνεννόηση με τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου Μουσικής Παιδείας & Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η φυσική του παρουσία στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου τουλάχιστον μια (1) φορά την εβδομάδα, τόσο για την επίβλεψη όσο και για τη παρακολούθηση των Μαθητών του Δημοτικού Ωδείου.

            Παράλληλα, από τον υφιστάμενο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου είναι προφανές ότι το Ωδείο υπάγεται στον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου και ο καλλιτεχνικός Δ/ντής λογοδοτεί εις αυτόν, κάτι που προκύπτει, φυσικά, αμέσως και από την σύμβαση έργου που είχε συναφθεί.

            Από την αρχή της συμβάσεως, ωστόσο, ο καλλιτεχνικός Δ/ντής ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ τις διατάξεις της σύμβασης έργου. Ουδέποτε εισηγήθηκε στον Προϊ-στάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου το παραμικρό, όχι μόνο δε, αλλά παρακίνησε την έναρξη της διαδικασίας αλλαγής του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η οποία εκκίνησε την 31.8.2017, με απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, προκειμένου να αποξενωθεί, κατ’ ουσίαν το Ωδείο από το Αυτοτελές Γραφείο, όπως (αντιθέτως) οριζόταν στον υφιστάμενο Οργανισμό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καλλιτεχνικός δ/ντής ενήργησε κατά την άποψή μας αυθαίρετα, κυρίως, δε, ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΑ, δηλαδή σκοπίμως ενεργώντας, υπερκέρασε τις αρμοδιότητές του και το έργο που του είχε ανατεθεί, με προφανή σκοπό και στόχο να ενεργεί αυτοτελώς, κατά παράβαση και του Οργανισμού, που ισχύει μέχρι και σήμερα και της συμβάσεώς του. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει αμφιβολία εάν τηρείτο το ωράριο που είχε οριστεί στην σύμβαση, είναι προφανές ότι ο καλλιτεχνικός δ/ντής ενήργησε με γνώμονα το συμφέρον του, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Αντί να καταγγελθεί η σύμβαση έργου του καλλιτεχνικού δ/ντή ο οποίος:

Ουδέποτε εισηγήθηκε το παραμικρό στον προϊστάμενο του Αυτοτελούς γραφείου,

Ουδέποτε παρουσίασε απολογιστική έκθεση στον προϊστάμενο του Αυτοτελούς γραφείου,

Ουδέποτε συνεννοήθηκε με τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου για τις ώρες και ημέρες της παροχής του έργου,

ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΑ, αντίθετα με τους όρους της σύμβασης που η ίδια η διοίκηση του Νομικού Προσώπου είχε συντάξει και ο δ/ντής είχε αποδεχθεί,

ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ο οποίος είχε επισημάνει όλα τα παραπάνω.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την συμπεριφορά αυτή, η οποία είναι βέβαιο ότι ζημιώνει τον πολιτισμό του Ρεθύμνου και τα μουσικά δρώμενα στο σύνολό τους. Οι πρακτικές αυτές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Κάθε αδικία θα μας βρει απέναντι και είναι δεδομένο ότι θα αποκατασταθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ