ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατία στο Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, ο οδηγός άνοιξε πυρ - Οκτώ νεκροί

0

Σκηνικό άγριας δύσης στήθηκε στο Νότιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, κοντά στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, όταν φορτηγάκι παρέσυρε ποδηλάτες σε ποδηλατόδρομο και ακολούθως ο οδηγός άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα 12 έχουν τραυματιστεί από τις σφαίρες και την επίθεση με το φορτηγό.Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή, σε μεγάλη ακτίνα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ήδη ένα άτομο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται. Σύμφωνα με αναφορές, ο δράστης έχει δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, η επίθεση ήταν σκόπιμη, προσθέτοντας ότι το περιστατικό ερευνάται ως «τρομοκρατικό». Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όλο το σκηνικό

Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτη μάρτυρα, τις οποίες μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, μπήκε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας πολλούς ποδηλάτες και πεζούς, τράκαρε με σχολικό και στη συνέχεια ο οδηγός κατέβηκε από τοπ φορτηγάκι και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Από την πρόσκρουση με το σχολικό, τραυματίστηκαν δύο παιδιά.

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού βγήκε έξω κρατώντας δύο όπλα στα χέρια του και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές.

Για το περιστατικό στο Μανχάταν ζήτησε ενημέρωση και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στη δήλωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ αρρωστημένο» το άτομο που πραγματοποίησε την τρομοκρατική ενέργεια.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον δράστη να τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα

Βίντεο ντοκουμέντο από τον δράστη που προκάλεσε το μακελειό στο Μανχάταν τη Δευτέρα «ανέβηκε» στα social media από αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στο σημείο.

Ο 29χρονος άνδρας είναι μεσαίου αναστήματος, φορά κουκούλα και τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου, κρατώντας όπλα στα χέρια του.

Λίγες στιγμές μετά, θα δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών, ενώ νωρίτερα είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ