ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανιά: Έτοιμοι για νομικά μέτρα κατά της Airbnb

0

Διατεθειμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας Airbnb, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων & Πλατανιά «ΕΡΜΗΣ».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Πρώιμος, κατά τη διάρκεια των εκλογών του Συλλόγου, έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και για αυθαίρετες μισθώσεις ακινήτων, χωρίς καμιά μέριμνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρώιμος στο «zarpanews»: «Το ζήτημα της Airbnb είναι πολύ μεγάλο θέμα. Είναι άδικο εμείς να πληρώνουμε κανονικά φόρους και να τηρούμε τις προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και από την άλλη ο καθένας να μπορεί να μισθώνει το ακίνητό του αυθαίρετα χωρίς καμιά μέριμνα. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός».

Ο κ. Πρώιμος τόνισε ότι ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, όχι μόνο στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνεργασία με την ομοσπονδία των τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδος αλλά και με άλλους φορείς, προκειμένου όπως ανέφερε να μπει μια τάξη σε αυτήν την κατάσταση.

Ο κ. Πρώιμος αναφέρθηκε και στην αποχώρηση της Ryanair από το αεροδρόμιο Χανίων υπογραμμίζοντας ότι θ πρέπει να δίνονται κίνητρα σε εταιρείες να πετάνε στα Χανιά το χειμώνα, ειδικά εφόσον επιδιώκεται η επέκταση της τουριστικής σεζόν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ