ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χειροπέδες σε όποιον εμποδίσει τους πλειστηριασμούς που ξεκινούν

0

Θέμα ημερών ίσως και ωρών είναι η κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάση της οποίας θα ακολουθείται αυτεπάγγελτη αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Στην επιτάχυνση των πλειστηριασμών που ζήτησαν οι θεσμοί στην τηλεδιάσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, προχωρά η κυβέρνηση. Κομισιόν και ΔΝΤ αναμένουν εκκίνηση της διαδικασίας μέσα στο Νοέμβριο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ενισχύονται τα σενάρια περί ενδεχόμενης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όπως έγινε γνωστό, προς άμεση κατάθεση στην Βουλή είναι η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία θα ακολουθείται αυτεπαγγέλτως η αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα με κοινή δήλωσή τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, διαβεβαιώνουν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν την 29.11.2017 παρά το γεγονός ότι οι συμβολαιογράφοι έχουν λάβει απόφαση για αποχή έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Επίσης, οι δύο υπουργοί περνούν στην αντεπίθεση επισημαίνοντας ότι οι πλειστηριασμοί που ματαιώθηκαν με βίαιο τρόπο αφορούσαν ακίνητα μεγάλης αξίας (ορισμένα απ’ αυτά υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή βιομηχανικά ακίνητα), ενώ επιρρίπτουν στους πολίτες τις ευθύνες για τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι όμως ανεπίτρεπτο στο όνομα της δήθεν προστασίας της λαϊκής κατοικίας να απαλλάσσονται τελικώς εκείνοι που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις».

Παράλληλα, επιτίθενται στις ομάδες εκείνες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς οι οποίοι όπως λένε, πολλοί με άγνοια, πολλοί επί σκοπού, «βοηθούν μεγαλόσχημους με μεγάλα χρέη και αμύθητες περιουσίες να μη χάνουν τα ακίνητά τους και όχι βέβαια φτωχούς να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους».

Τέλος, δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι «η πρώτη κατοικία για όσους έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι απολύτως προστατευμένη και λαμβάνονται μέτρα για την επέκταση των ρυθμίσεων αυτών και μετά την 31.12.2017».

 

Ζ. ΚΛΑΔΟΣ: «Θα δημιουργήσουν Έλληνες πρόσφυγες»

Για την εξέλιξη στο θέμα αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Ρεθύμνου κ. Ζαχαρίας Κλάδος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι φασισμός,το μνημόνιο σκοτώνει» είπε, επικαλούμενος ιατρική έρευνα στην οποία διαπιστώνεται ότι οι Έλληνες ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς με αυξημένες τις τάσεις αυτοκτονίας και τις ψυχικές παθήσεις. Στη συνέχεια ο ίδιος μιλώντας για την ίδια έρευνα ανέφερε: «η αύξηση του στρες και η εξουθένωση των Ελλήνων φορολογουμένων, έχουν πλέον μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στους εργαζόμενους τα τελευταία 7 χρόνια».

«Ο παράγοντας δηλαδή άνθρωπος δεν υπάρχει για αυτούς» υπογράμμισε ο κ. Κλάδος, προσθέτοντας, ότι «ήδη 410 χιλιάδες νέοι οφειλέτες έχουν προστεθεί στις ΔΟΥ».

Ενώ για την περίπτωση που οι πλειστηριασμοί πραγματοποιηθούν ο κ. Κλάδος υπογράμμισε: «Αν τελικά προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί τα ελληνικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση και να απαντήσουν για το τι μέτρα θα λάβουν και τί θα κάνουν για τους «Έλληνες πρόσφυγες» που θα βρεθούν στο δρόμο, μετά τον πλειστηριασμό της κατοικίας τους.»

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά από τότε που είχαμε γερμανική κατοχή. Τα όπλα τώρα είναι», είπε ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ και πρόσθεσε: «Το ότι μας κατηγορούν ότι εμείς που προσπαθούμε να προστατεύσουμε το σπίτι ενός βιοπαλαιστή, ότι με τις κινήσεις μας αβαντάρουμε και τους πλούσιους, αυτό είναι μια προσπάθεια για να μας βάλουν να φαγωθούμε και μεταξύ μας. Ας κάνουν σε άλλες αίθουσες τους πλειστηριασμούς των πλουσίων ή ας ανακοινώσουν τα ονόματα όσων έχουν και δεν πληρώνουν για να μην τους συμπαρασταθούμε».

Τέλος ο κ. Κλάδος ανέφερε: «Μας κατηγορούν για φασίστες. Εμάς που προστατεύουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και προσπαθούμε να μη βρεθούν στο δρόμο… Αφού έχουν καλή διάθεση, γιατί δε μας ρυθμίζουν όλους ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα που έχει καθένας, αλλά θέλουν τα σπίτια μας;»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ