ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: "Τους κάδους με το κόκκινο το χρώμα να γεμίζεις,με ρούχα τσ'ανακύκλωσης τον τόπο σου στηρίζεις"

0

Τοποθετήθηκαν οι 26 κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδυμάτων,σε ισάριθμα σημεία δημοσίου χώρου,στην πόλη του Ρεθύμνου.Την τοποθέτηση πραγματοποίησε η Υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου,ενέργεια που είχε στηρίξει ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ με πρόταση του στην αρμόδια υπηρεσία,τον προηγούμενο Μάρτιο.

Στους κόκκινους κάδους,εναποθέτουμε ρούχα,υποδήματα,λευκά είδη, τσάντες και ζώνες.ΔΕΝ ρίχνουμε πλαστικά,λάδι,γυαλί,χαρτί,αποκόμματα υφασμάτων,βρεγμένα/λερωμένα ρούχα.

Τα καλά ρούχα θα προσφέρονται σε άπορους στη χώρα μας,επιπλέον ρουχισμός θα διατίθεται σε χώρες με ανάγκη,ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό θα εξάγεται με σκοπό την επαναχρήση .Τα ακατάλληλα για επαναχρήση ρούχα,θα ανακυκλώνονται.

Η εταιρεία Recycom,-συγκεντρώνει/επεξεργάζεται τον ρουχισμό-,θα προσφέρει κάθε μήνα χρηματικό ποσό για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρεθύμνου.

Με την ανακύκλωση του παλαιού ρουχισμού,επιτυγχάνεται η κοινωνική προσφορά αφενός,και αφετέρου,η εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης,σε ένα Δήμο που καταλαμβάνει υψηλή θέση Πανελλαδικά στην ανακύκλωση υλικών(χαρτιού,γυαλιού,συσκευασιών).

Ας στηρίξουμε ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες την προσπάθεια αυτή.Προς όφελος της κοινωνίας,του περιβάλλοντος και των ανθρώπων μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ