ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Άρης Σερβετάλης: Η ζωή του άλλαξε όταν ανακάλυψε τον Θεό!

0

Ο Άρης Σερβετάλης μετά την επιτυχία του στην τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου» αποσύρθηκε και έπιασε δουλειά σαν μαραγκός σε μάντρα στο Ελληνικό.

Περίπου δηλαδή σαν τους μαθητές του Ιησού, οι οποίοι διαχωρίζονταν από το θορυβώδες πλήθος δίνοντας το στίγμα μιας εσωτερικής επισκόπησης στην οποία είναι αφοσιωμένος ο γνωστός- ηθοποιός ψυχή τε και σώματι τα τελευταία χρόνια.

Στις ελάχιστες συνεντεύξεις του, επιμένει πως ο καλύτερος ψυχαναλυτής είναι για εκείνον ο πνευματικός του, τον οποίο συμβουλεύεται ανελλιπώς και πως η ζωή του άλλαξε όταν ανακάλυψε τον Θεό. Η εποχή που στράφηκε προς τα μέσα και προς το Θείο ήταν τότε που όλοι διέκριναν πάνω του τον διάσημο Αρη ή, μάλλον για την ακρίβεια, τον Λάζαρο, εκείνο τον περίεργο τύπο κουρεμένο μοϊκάνα που τριγυρνούσε παντού παρέα με ένα ιγκουάνα αναζητώντας εναγωνίως το ιδανικό του ταίρι. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο ρόλος του Αρη Σερβετάλη στο «Είσαι το ταίρι μου» τον έφερε πολύ νωρίς στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας ωστόσο του προκάλεσε μεγάλο σοκ αναγκάζοντάς τον να αλλάξει γραμμή πλεύσης: αποσύρθηκε από τα φώτα και τράβηξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο, αυτόν της Εκκλησίας, αλλά με τον δικό του εσωτερικό τρόπο, που τον κάνει να μοιάζει μάλλον με ήρωα του Ντοστογιέφσκι παρά με φανατικό πιστό.

Γι' αυτό και τις μέρες των εορτών, στα διαλείμματα του έργου όπου πρωταγωνιστεί, δηλαδή της «Οπερέττας», σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, το πιθανότερο είναι να τον συναντήσει κανείς σε κάποια απόμερη εκκλησία παρά σε θορυβώδη στέκια. Αλλωστε ο Σερβετάλης διατρανώνει εδώ και χρόνια τα χριστιανικά του πιστεύω επιμένοντας πως η Ορθοδοξία «είναι αναρχική θρησκεία», πως ο πρώτος μέγας ανατροπέας είναι ο Χριστός και πως όλα αυτά που ζούμε είναι μάταια εφόσον δεν βρούμε την εσωτερική πυξίδα που οδηγεί στην αυτογνωσία, στην ταπεινότητα και στο Θείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ