ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έκδοση του Messenger για παιδιά κυκλοφορεί το Facebook

0

Μετά την ειδική έκδοση του YouTube για παιδιά από τη Google, το Facebook κυκλοφορεί από σήμερα το Messenger Kids.

Το Messenger Kids όπως φανερώνει και η ονομασία του, είναι μια διαφορετική έκδοση της γνωστής υπηρεσίας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όμως ειδικά διαμορφωμένη για χρήση από παιδιά και πάντα με στόχο την προστασία τους. Αν και πολλοί μπορεί να μη δουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή του Facebook, η δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις με στόχο η εφαρμογή να προστατεύει τα παιδιά από διάφορους κινδύνους στο Internet. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίζει διαφημίσεις, δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα για διαφημιστικούς λόγους και για τη χρήση της δεν χρειάζεται το παιδί να διαθέτει λογαριασμό στο Facebook.

Η προστασία του ξεκινάει ήδη από την αρχή όπου μόνο κάποιος γονέας έχοντας ήδη λογαριασμό στο Facebook, μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό λογαριασμό στο Messenger Kids για το παιδί του. Με το άνοιγμα της εφαρμογής θα χρειαστεί να εισάγει το ονοματεπώνυμο του παιδιού του, ένα στοιχείο που δεν θα εμφανίζεται σύμφωνα με το Facebook σε καμία αναζήτηση.

Ο τρόπος με τον οποίο το κάθε παιδί θα μπορεί να προσκαλεί φίλους του για να συζητήσουν, περνά και πάλι από τους γονείς και των δύο μερών που είναι οι μοναδικοί που έχουν τη δυνατότητα αυτή. Συγκεκριμένα αν το παιδί θέλει να στείλει πρόσκληση σε ένα φίλο του, οι γονείς και των δύο θα πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα αυτό. Ακόμα ο χρήστης του Messenger Kids μπορεί να αποκλείσει κάποιον συνομιλητή του ή να τον αναφέρει στην υπηρεσία ενώ οι γονείς του είναι σε θέση να αφαιρέσουν τον οποιοδήποτε από το λογαριασμό του. To Facebook προωθεί ακόμα τις βιντεοκλήσεις όχι μόνο με φίλους αλλά και με άτομα του στενού συγγενικού κύκλου όπως τον παππού και τη γιαγιά.

Το Messenger Kids βρίσκεται σε δοκιματική περίοδο για τους χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών και μόνο για την πλατφόρμα του iOS, με τo Facebook να υπόσχεται ότι τους επόμενους μήνες θα κάνει την εμφάνισή της και η έκδοση για Android συσκευές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ