ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έντονη η παρουσία της Κρήτης στην Αθήνα τα Χριστούγεννα από τον Όμιλο Βρακοφόρων

0

Με Κρητικά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, με τραγούδια και χορούς, οι Βρακοφόροι της Κρήτης έδωσαν πάλι φέτος το δυναμικό παρόν στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και έδωσαν μια γιορτινή νότα χαράς στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, όπως και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου χάρισαν και δώρα στα μικρά παιδιά που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, στη Βουλή των Ελλήνων, τον Όμιλο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης και οι Αντιπρόεδροι Τασία Χριστοδουλοπούλου και Δημ. Κρεμαστινός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω και της κρητικής καταγωγής του, άκουσε τα κάλαντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, κάτι που έκανε ο πατέρας του πολλά χρόνια πάλι από τον Όμιλο.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε γιορτή παρούσης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Στο υπουργείο Τουρισμού, η Έλενα Κουντουρά, ως γνωστόν φίλη του Ομίλου, υποδέχτηκε την αποστολή με μαντινάδες και ο πρόεδρος των Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης της απάντησε με μαντινάδα που αφορούσε τον χειμερινό τουρισμό.

Στην Περιφέρεια Αττικής η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, περίμενε τους φίλους της Βρακοφόρους με μια ξεχωριστή φιλοξενεία.

Οι Βρακοφόροι, βέβαια, δεν σταμάτησαν εδώ, αλλά είχαν κι άλλα πολλά ραντεβού σε ιδρύματα και σε γνωστούς κρητικούς όπως τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, ο οποίος με τον αδελφό του Γιώργο και μέλη της οικογένειάς του, αλλά και τα στελέχη με το προσωπικό της Motor Oil υποδέχτηκαν τον Όμιλο όπως κάθε χρόνο στο Μαρούσι, σε μία άκρως συγκινητική τελετή.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, βέβαια, έκαναν οι Βρακοφόροι και στα δύο μεγάλα «κρητικά» ξενοδοχεία, το Athens Plaza στο Σύνταγμα και το Palace Athena της Grecotel στην Πλατεία Κοτζιά.

Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλωσόρισε τον Όμιλο με δώρα όπως μία μπάλα του μπάσκετ με όλες τις υπογραφές των παικτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ