ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έπεσε η αυλαία του έτους εφέδρων και εθνοφυλακών - Παρουσία του Α/ΓΕΣ στη ΣΕΑΠ

0

Ως γνωστόν το 2017 είχε ανακηρυχθεί από το ΥΠ.ΕΘ.Α. ως έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων και όλο το έτος έγιναν σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά εκδηλώσεις.

Ως κεντρική εκδήλωση λήξης του έτους αυτού επιλέχθηκε από τη στρατιωτική ηγεσία η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο.

Στη μεγάλη αίθουσα της Σχολής, η οποία ήταν κατάμεστη από επισήμους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες απ’ όλη την Κρήτη αλλά και απλό κόσμο.

Έγινε χαιρετισμός και απολογισμός του έτους εφέδρων από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο παλιός έφεδρος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Δρ. Σπύρος Αναστασιάδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του στο εφεδρικό κίνημα ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου και ο πρόεδρός του Στέλιος Κιαγιαδάκης, όπως επίσης και άλλοι ρεθεμνιώτες έφεδροι αξιωματικοί και εθνοφύλακες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου μάλιστα δώρισε στον Αρχηγό του ΓΕΣ μία κορνίζα με φωτογραφία που τον συγκίνησε ιδιαίτερα, αφού ήταν από το προεδρικό μέγαρο την εποχή που ΠτΔ ήταν ο αξέχαστος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και εικονίζονται ο τότε επιτελής του προέδρου και σημερινός αρχηγός ΓΕΣ και ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου.

Μετά την εκδήλωση παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο Κ.Α.Ψ.Α. της ΣΕΑΠ στους παρευρισκόμενους από το Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λιόντο και τον Υποδιοικητή Συνταγματάρχη ΠΖ Ιωάννη Κίντα.

Τη μεγάλη ρεθεμνιώτικη ομάδα Εφέδρων και Εθνοφυλάκων συνόδευε ο Διοικητής του ΤΕ Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης ΠΒ Αλέξανδρος Παπαδάκης, με επικεφαλής τους εφέδρους Υπολοχαγούς ΠΖ Στέφανο Μουρτζανό και Mιχάλη Λαγουβάρδο, ο οποίος μάλιστα ήταν τιμώμενος όπως και ο εθνοφύλακας Μανούσος Ψιστάκης του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου.

Η λήξη πάντως, των εκδηλώσεων ήταν θεαματική αφού μια ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με μουσική συνοδεία του Γιώργου Αλεξαντωνάκη (λύρα), του Νίκου Παπαδογιάννη (λαούτο) και του Νικηφόρου Βολανάκη (ασκομπαντούρα) έκλεψε την παράσταση.

Παρευρέθησαν εκτός των άλλων ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Ανιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και πολλοί άλλοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ