ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γαλλικό “όχι” στη μεταφορά δεδομένων χρηστών από το WhatsApp στο Facebook

0

Η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL απαίτησε από το WhatsApp να σταματήσει να αποστέλλει δεδομένα στο Facebook, δίνοντας διορία 30 ημερών.

Η CNIL υποστηρίζει πως το WhatsApp παραβιάζει τη γαλλική νομοθεσία προστασίας της ιδιωτικότητας, ακόμη και αν η ανταλλαγή δεδομένων γίνεται για την καλύτερη υποστήριξη λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, με στόχο τη βελτίωση της υπηρεσίας messaging μέσω της ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών.

Πέρυσι το WhatsApp άλλαξε τους όρους χρήσης του και τους κανόνες ιδιωτικού απορρήτου, ώστε τα δεδομένα των χρηστών του να μπορούν να μεταφερθούν στο Facebook, για λόγους ασφάλειας, στοχευμένης διαφήμισης, αλλά και την πιο εμπεριστατωμένη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ως συνέπεια, οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας της ιδιωτικότητας ζήτησαν από το WhatsApp να σταματήσει τη μεταφορά δεδομένων για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, κάτι που το Facebook αποδέχθηκε.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η CNIL ερεύνησε κατά πόσο ακόμη κι έτσι το WhatsApp συμμορφώνεται με το γαλλικό νομικό πλαίσιο. Έτσι, αν και το Facebook δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα για στοχευμένες διαφημίσεις, η αξιοποίησή τους για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων παραβιάζει τους γαλλικούς νόμους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ