ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δίκη Γιακουμάκη: Στο εδώλιο ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής

0

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - αναφορικά με την «παράβαση καθήκοντος» που σχετίζεται με την υπόθεση του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο του Εφετείου Ιωαννίνων κάθεται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο αείμνηστος Γιακουμάκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε, καθώς το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για την Πέμπτη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε γίνει πέρυσι με συνολικά τρεις κατηγορούμενους: Εκτός από τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος ήταν και ο μόνος εκ των τριών, ο οποίος καταδικάστηκε, στο εδώλιο είχαν καθίσει ακόμη η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, αλλά και ο πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της Εστίας κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος. Αμφότεροι, ωστόσο, αθωώθηκαν. Στον αντίποδα, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Μετά την καταδίκη του, πάντως, ο πρώην διευθυντής της Σχολής άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της δίκης -η οποία τελικά δεν ξεκίνησε-, υπήρξαν εντάσεις. Όπως κατήγγειλε η πλευρά του κατηγορούμενου, ο τελευταίος δέχθηκε επίθεση από τον πατέρα του Βαγγέλη, Ανδρέα Γιακουμάκη, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το Εφετείο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο δικηγόρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του χαροκαμένου πατέρα.

Με δηλώσεις του ωστόσο, προ ημερών, στη «Νέα Κρήτη» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο Ανδρέας που ξέρει, αναφερόμενος στον πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι ένας «ήρεμος και ήσυχος άνθρωπος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ