ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιου για τον Έρανο της Αγάπης 2017

0

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017

Προς

Τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό

της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Αγαπητά μου παιδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας,

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, και προκειμένου να τα εορτάσομε αληθινά και όχι απλά και μόνο στο συναισθηματικό τους διάκοσμο και το φθηνό κοσμικό τους περιτύλιγμα, αισθανόμαστε την ανάγκη να βρεθούμε κοντά σε όλους εκείνους τους αδελφούς μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δοκιμάζονται από ανέχεια και αδυναμία στη ζωή τους. Δεν είναι δυνατόν να λέμε πως εορτάζομε αληθινά Χριστούγεννα, αν στα πρόσωπα όλων αυτών των εμπερίστατων και αναγκεμένων αδελφών δεν βλέπομε το ίδιο το Πρόσωπο του Χριστού μας. Και δεν είναι δυνατόν να λεγόμαστε Χριστιανοί, αν δεν δείχνομε έμπρακτα την αγάπη και την φιλαδελφία μας, αν δεν συμπονούμε και δεν συμπαθούμε αυτούς τους ανθρώπους που για εμάς δεν είναι ξένοι αλλά οικείοι μας. Πολλές φορές στη σκέψη μας έρχεται ο λόγος εκείνος του Αποστόλου Παύλου, πως μέσα στο Σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας εάν «πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη» (Κορ. Α΄, ιβ΄ 26). Αυτό γίνεται αδιάλειπτα μέσα στο χρόνο και όχι μόνο επετειακά κατά τις εορτές, αφού για τους Χριστιανούς, όπως έγραφαν οι Πατέρες μας, «αεί Χριστούγεννα εστί και αεί Πάσχα εστί». Καθημερινά στην πόρτα της Τοπικής μας Εκκλησίας καταφθάνουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη την στοργή και την αγάπη μας και επιζητούν, εναγώνια πολλές φορές, την αλληλεγγύη και την στήριξή μας, που οφείλομε να τις παρέχομε με όλες μας τις δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αγωνίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο να διακονήσει τους αδελφούς μας που έχουν την ανάγκη μας. Στην προσπάθειά της αυτή έχει πάντοτε την στήριξη, ηθική και υλική, των ευλογημένων ανθρώπων του τόπου μας, όλων εσάς που ενστερνίζεσθε το μήνυμα του Χριστού μας για τον επιστηριγμό των ελαχίστων αδελφών Του και δικών μας αδελφών.

Εξομολογούμαστε ότι κάθε χρόνο μας συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι φιλότιμοι άνθρωποι της Τοπικής μας Εκκλησίας, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς, στέκονται δίπλα μας και ενισχύουν το έργο, το οποίο η Ιερά Μητρόπολή μας, δια του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της, πράττει προκειμένου να ανακουφίσει τους ανθρώπους με τα ποικίλα προβλήματα. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία επτά χρόνια, κατά τα οποία ο Θεός θέλησε να διακονούμε την Εκκλησία που παροικεί σε αυτόν τον τόπο, κυττάζοντάς σας στα μάτια επιθυμούμε να σας ενημερώνομε επακριβώς για τα οικονομικά μεγέθη που διαχειριζόμαστε εξ ονόματός σας. Οφείλομε να το πράττομε, γιατί τα χρήματα προέρχονται από τη δική σας αγάπη και όχι για να διαφημίσομε το έργο της Εκκλησίας, ούτε πολύ περισσότερο για προσωπική μας ιδιοτέλεια. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σας ενημερώνομε πως το περασμένο έτος δαπανήθηκε το ποσό των 88.000 ευρώ για φάρμακα, παιδικές τροφές, φοιτητικά επιδόματα, ακόμη και για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τους οποίους οι άνθρωποι αδυνατούσαν να εξοφλήσουν. Γνωρίζετε ακόμη ότι η Μητρόπολή μας έχει φροντίσει για την στέγαση όλων των αστέγων του τόπου μας που το επιθυμούσαν, αξιοποιώντας έσοδα από το γνωστό Κληροδότημα του μακαριστού συμπολίτη μας, με σκοπό την πλήρη τελικά επανένταξή τους στην κοινωνία, ενώ παράλληλα έχει διανείμει, εντός του 2017, 16 τόνους τροφίμων και πολύ ρουχισμό. Και ακόμη έχετε ενημερωθεί ότι από το συγκεκριμένο αυτό Κληροδότημα ολοκληρώνεται, συν Θεώ σύντομα, στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού, το Κέντρο Κοινωνικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας, το οποίο θα καλύπτει τις πνευματικές και κοινωνικές μας ανάγκες.

Για την αγάπη και την αρωγή σας στο ταπεινό έργο μας σας ευγνωμονούμε και σας συγχαίρομε και δοξάζομε τον Θεό για τον πλούτο των χαρισμάτων των ψυχικών σας κόσμων που λειτουργεί ευεργετικά για όλους.

Αυτό μας παρέχει την βεβαιότητα ότι και εφέτος θα θελήσετε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας και να συνδράμετε, μέσω του Εράνου της Αγάπης, από το υστέρημά σας, το δύσκολο έργο της Φιλανθρωπικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας, για να μπορούμε και εμείς έπειτα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των αδελφών μας. Καθορίσαμε λοιπόν ο Έρανος της Αγάπης να πραγματοποιηθεί στις Ενορίες της πόλεως του Ρεθύμνου την Πέμπτη 14η Δεκεμβρίου και στις Ενορίες της υπαίθρου της Μητροπόλεώς μας την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2017.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό που θα προσφέρετε και πάλι για να αξιοποιηθεί στην αλληλεγγύη της Τοπικής μας Εκκλησίας. Σας ευχόμαστε ευφρόσυνα Χριστούγεννα και διατελούμε,

Με πολλή πατρική αγάπη, εγκάρδιες ευχές και ευχαριστίες

Ο Επίσκοπός σας

 Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σημείωση: Στις ενορίες της πόλεως Ρεθύμνης η Εγκύκλιος θα αναγνωσθεί την Κυριακή 10η Δεκεμβρίου και ο Έρανος της Αγάπης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14η Δεκεμβρίου 2017. Στις ενορίες της υπαίθρου η Εγκύκλιος θα αναγνωσθεί την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2017 και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο Έρανος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ