ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Υποβλήθηκαν πάνω από 15.000 αιτήσεις και έχουν ολοκληρωθεί μόλις τρεις

0

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, στο αρχικό στάδιο βρίσκονται 13.835 αιτήσεις, ενώ 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΠΕΜΕΔ

Συμφώνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, στο αρχικό στάδιο βρίσκονται 13.835 αιτήσεις, ενώ 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα.

Ειδικότερα, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που διοργάνωσε ο ΟΠΕΜΕΔ, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

Από την πλευρά του Οργανισμού, ο γενικός γραμματέας του Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των συντονιστών καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και επισήμανε τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ.

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ) Φώτης Κουρμούσης παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού στην πράξη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι :

- Σε αρχικό στάδιο βρίσκονται 13.835 αιτήσεις,

- Ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα 2.202 αιτήσεις,

- Από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οι 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές,

- Βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει 112 αιτήσεις και 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές και

- Έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς 3 περιπτώσεις.

Αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποίησαν η Νίκη Μαργιολάκη και ο Νίκος Αμπατζόγλου από την Ε.Γ.Δ.Ι.Χ., ενώ η προϊσταμένη του τμήματος νομικής υποστήριξης της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. Θεώνη Αλαμπάση, απάντησε σε απορίες νομικής φύσεως σχετικά με το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Τέλος, ο κύκλος της συνάντησης έκλεισε με ευρεία συζήτηση για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συντονιστές.

Όπως είναι γνωστό ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από πολύ σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας με κύριο στόχο τη διάδοση της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στη χώρα μας (βλ. περισσότερα σε : www.opemed.gr).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ