ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη των Πυρρίχιων Δρώμενων στο Γηροκομείο Ρεθύμνου

0

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά η επίσκεψη των Πυρρίχιων Δρώμενων στο Γηροκομείο Ρεθύμνου ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και δίνοντας ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη. Την παρέα μας συνόδευαν μουσικά ο Μιχάλης Παυλάκης, ο Αδάμης Μιξάκης και η δασκάλα παραδοσιακού τραγουδιού τα εργαστηρίου, Ευγενία Δαμαβολίτη - Τόλη.

Με μεγάλη χαρά τα μέλη του εργαστηρίου μας αποδέχτηκαν την πρόσκληση, η οποία είχε ήδη γίνει από την τελευταία μας επίσκεψη, τον Δεκέμβριο του 2016. Παρά το φόρτο εργασίας των ημερών όλοι μας ανυπομονούσαμε να συναντήσουμε τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Πρόσωπα γνώριμα σε εμάς από την τελευταία φορά, μας υποδέχτηκαν με πολλή ζεστασιά, κάνοντας μας να νιώσουμε οικεία από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Είχαμε λοιπόν την ευλογία να ζήσουμε και φέτος μια μοναδική εμπειρία. Διαφορετική κάθε χρόνο αλλά πάντοτε 《κερδοφόρα》για τον καθένα μας. Φεύγοντας νιώθεις ψυχικά 《πλουσιότερος》, παίρνοντας νέα μαθήματα από άτομα ηλικιωμένα αλλά ταυτόχρονα σοφά.

Είναι τεράστια η δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που παρά τα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίζουν, το χαμόγελο τους δεν λείπει ποτέ, γεμάτοι καλοσύνη και όρεξη για το κάθε λεπτό που περνά. Έψαλλαν μαζί μας τα κάλαντα, τραγούδησαν, είπαν μαντινάδες αλλά και χόρεψαν, δείχνοντας πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός σε στιγμές χαράς.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπέροχη φιλοξενία και για τις λίγες αλλά γεμάτες ώρες που περάσαμε κοντά σας. Ευχόμαστε η γέννηση του Χριστού μας αλλά και ο νέος χρόνος να φέρει πρωτίστως υγεία, δύναμη και έτη πολλά ώστε τα χαμόγελα τους να συνεχίσουν να φωτίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ