ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Tesla υπεύθυνη για την παγκόσμια έλλειψη κυλινδρικών μπαταριών

0

Η Tesla μαζί με την Panasonic έχουν κατασκευάσει το Gigafactory, το πρώτο τους εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου. Ωστόσο, φαίνεται πως η Tesla είναι η υπεύθυνη για την παγκόσμια έλλειψη κυλινδρικών μπαταριών.

Βλέπεις, σήμερα είναι απίθανο να αγοράσει κάποιος κυλινδρικές μπαταρίες στην Ιαπωνία, μιας και η Tesla έχει αγοράσει για το Gigafactory, όλα τα διαθέσιμα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή τους, αλλά η εταιρία δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει όλες τις μπαταρίες, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο τεράστιο εργοστάσιό της, με τις αναφορές να λένε πως η θέση του στην έρημο Νεβάδα, έχει οδηγήσει σε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ρόλο διαδραματίζει και η εξάρτησή του Gigafactory από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οικιακών συσκευών και πληροφορικής να μην μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσθετες προμήθειες μπαταριών μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, ζητώντας από τις Samsung, LG και Murata, να τους καλύψουν με μπαταρίες, αλλά αυτές δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ