ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάλαντα στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου από τα ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

0

  Παραμονή Χριστουγέννων και το Βιωματικό, Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης  ‘’ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ’’ αναβίωσε το έθιμο των καλάντων στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, καλώντας μικρούς & μεγάλους να ψάλλουν όλοι μαζί για τον ερχομό του Χριστού μας.

Διανύοντας μέρες χαράς γονείς με τα παιδιά τους, φίλοι, γνωστοί αλλά και απλοί περαστικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και με μία φωνή, έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Καταστήματα και σπίτια που άνοιξαν τις πόρτες τους και απλόχερα κέρασαν τον κόσμο τσικουδιά, γλυκά και ό,τι είχε ο καθένας στο αρχοντικό του, είναι σπουδαίο αυτές τις Άγιες μέρες όλοι να βρούμε τη δύναμη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που φαντάζει τόσο δύσκολη και να φωλιάσουμε στις καρδιές μας τη γαλήνη και την αγάπη τόσο για τον εαυτό μας  αλλά και για τους συνανθρώπους μας.

Τη παρέα μας συνόδευσαν μουσικά,  ο Μιχάλης  Παυλάκης (λύρα), ο Νεκτάριος Μαρκάκης (λαούτο), Νεκτάριος Κουναλάκης (λύρα) καθώς και μαθητές του συλλόγου : Αντώνης Μποτονάκης (μαντολίνο), Μανώλης Φοδελιανάκης (λαούτο) και Κωνσταντίνος Κόκκινος (μαντολίνο).

Φτάνοντας στην Πλατεία Μικρασιατών,  τα ‘’Πυρρίχια Δρώμενα’’ έψαλλαν τα κάλαντα με τον κόσμο που ήταν ήδη εκεί και με την παρουσία του δημάρχου Γεώργιου Μαρινάκη και της αντιδημάρχου  Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, φώτισε το δέντρο των Χριστουγέννων της Παιχνιδοχώρας  και ξεκίνησε ο χορός.

Οι ιδρυτές   του   εργαστηρίου   ‘’Πυρρίχια Δρώμενα’’   Μάρκος Α. Κοκολάκης  και  Σταύρος Ν. Νικηφόρος  εύχονται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με Υγεία, Αισιοδοξία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και η γέννηση του Θεανθρώπου να φέρει αγάπη στις ψυχές μας.

‘’Μες του Ρεθύμνου τα στενά, κάνε και ‘συ μια βόλτα,

ευχές για υγεία και χαρά, δώσε σε κάθε πόρτα’’.

 

Επιμέλεια κειμένου: Γεωργία Μανωλιούδη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ