ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

…και επί Γης Ειρήνη…

0

Βρισκόμαστε μέσα στη δύνη ενός ασύμμετρου πολέμου. Η κατάσταση ρευστή. Η ανασφάλεια εφιάλτης. Δεν γνωρίζεις από πού θα σου ‘ρθει! Ούτε και πότε θα σου ‘ρθει! Την περιμένεις όμως κι ανησυχείς.

Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Όπως χάθηκε κ η τιμιότητα. Κυριαρχεί η υποκρισία. Βασιλεύει το ψεύδος. Μεσουρανεί η απάτη. Αισθήματα όπως: ευγένεια, αγαθοεργία, συμπόνια, ειλικρίνεια, ευθύτητα, κ.λπ. αγαθά, που προσδιορίζουν το Ήθος,  βρίσκονται σε ανεπάρκεια, όπως σύντομα υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν και τα είδη διατροφής. Γίνονται απόπειρες και για πρόκληση ανεπάρκειας φαρμακευτικών ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως και ιατρικών υπηρεσιών…

Πριν από την εμφάνιση των φαινομένων αυτών, υπήρξε η μεθοδευμένη  εξαφάνιση χρήματος.  Την εξαφάνιση του ορατού υλικού χρήματος, συνοδεύει η  γένεση του ηλεκτρονικής μορφής  αόρατου χρήματος!

Αυτό το είδος χρήματος διαχειρίζονται για λογαριασμό του δικαιούχου οι Τράπεζες. Πλην όμως οι Τραπεζίτες αποδείχτηκαν αφερέγγυοι. Ποιος από Σας θα παρέδιδε τη διαχείριση των κεφαλαίων του σ’ ένα κλέφτη και καταχραστή; Ποιος εμπιστεύεται ένα ολισθηρό σύστημα, με διαχειριστές αφερέγγυους, άγνωστους ως πρόσωπα και σκοτεινούς ως ασέληνες νύχτες παγερού Γενάρη; Ποιος είναι σίγουρος πως, ο «διακομιστής» του ηλεκτρονικού χρήματος δεν θα κάμει λαθροχειρίες, όταν το επιθυμήσει ο χειριστής  εντολέας αυτού;

Πάντοτε προηγείται η φτωχοποίηση εκείνου, που αποτελεί στόχο καταστροφής σε μια ένοπλη σύρραξη…

Τώρα η φτωχοποίηση αρκετών χωρών  συντελέστηκε! Ήδη οι Χώρες αυτές έχουν υποθηκευμένο το μέλλον τους για τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Θα επακολουθήσει άραγε κ η δεύτερη φάση της ένοπλης καταστροφής τους; Ή, μήπως θα μεθοδευτεί τρόπος να καταστεί αδύνατη η εξυπηρέτηση του χρέους αυτών και να βγουν στο σφυρί;

Ήθος πολιτικό δεν υπάρχει παγκοσμίως. Το Δίκαιο ανήκει στον πιο ισχυρό. Αυτό αποδείχνει η συμπεριφορά του Πλανητάρχη, που συμπεριφέρεται κ εξελίσσεται ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας του τύπου Καλιγούλα ή Νέρωνα! Δεν έχει φτάσει ακόμα σ’ αυτό το σημείο. Όμως οι οιωνοί προδικάζουν την εξέλιξή του.

Το «Αυτός έφα», που εφάρμοσε στην περίπτωση της Ιερουσαλήμ, η αναλγησία του μπροστά στα τόσα θύματα που προκαλεί η απόφασή του, ενώ έχει συνταράξει τα 99% των Κρατών, Αυτόν αφήνει αδιάφορο!

Αναδείχνεται με τον τρόπο αυτό ψυχρός,  αναίσθητος και τρομερά επικίνδυνος, για να εξακολουθήσει να παραμένει «Πλανητάρχης». Και θυμηθείτε: Ο Νέρωνας έβαλε φωτιά στη Ρώμη…

Υπάρχει βέβαια κι ο  Κιμ Γιονγκ Όουν. Δεν ξέρω αν φιλοδοξεί να   υποκαταστήσει τον «Πλανητάρχη». Όμως αποτελεί για την ώρα το μοναδικό αντίπαλο δέος, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, δε θα διστάσει ν’ αναμετρηθεί με όποιον του βγει μπροστά του…

Εξάλλου, όπως ο «Πλανητάρχης» καθαιρεί τον ένα μετά τον άλλο τους συμβούλους του, όπως ο «Σουλτάνος» εξαφανίζει όσους τον αμφισβητούν, κατά τον ίδιο τρόπο κι ο Κιμ εξαφανίζει όσους δεν πιστεύουν σ’ αυτόν και δεν προσκυνούν το υποπόδιο των ποδών της Μεγαλειότητάς του…

Τα σημεία, λοιπόν, των καιρών είναι τόσο δυσοίωνα παραμονές Χριστουγέννων, κατά πολύ περισσότερο απ’ όσο ήταν κατά τη Γέννηση του Θεανθρώπου και Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Τότε βασίλευε στην Εγγύς Ανατολή ένας Ηρώδης. Σήμερα όμως ομοιώματα του  Ηρώδη βασιλεύουν  και πάλιν, όχι μόνο στην Εγγύς και στη Μέση Ανατολή και τη λοιπή Ασία, αλλά τόσο στην  Ευρώπη, όσο και στην Αμερική!

Τότε αυτός έσφαξε δεκατέσσερις  χιλιάδες νήπια! Τώρα σφάζονται παντοειδώς εκατομμύρια γεννημένα κι αγέννητα σε καθημερινή βάση!

Και ποιος δίδει σημασία γι’ αυτά τα εγκλήματα; Εξάλλου τα περισσότερ’ από αυτά θεωρούνται νόμιμα…

Σε δυο μέρες πανηγυρίζομε δίκαια την Ενανθρώπιση του πραγματικού Σωτήρα της Ανθρωπότητας και Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του Θεού της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της συγνώμης, της ειρήνης και όλων των αγαθών, μέσα σ’ ένα κλίμα, που χονδρικά Σας παρουσιάζω.

Αλλά πως; Οι πιο πολλοί, ως να μετέχουν σε μια παγκόσμια εμπροπανήγυρη!  Σ’ ένα ευκαιριακό, αλλά προγραμματισμένο ξεφάντωμα κάθε ακολασίας!

Εξάλλου τις μέρες των Χριστουγέννων όλοι οι καλικάντζαροι πανηγυρίζουν ενορχηστρωμένοι πάνω στη Γη!...

Μακάρι ο Χριστός μας να μας λυπηθεί και να μας βγάλει από αυτό το τέλμα,  μέσα στο οποίο  κολυμπούμε. Να μας χαρίσει τη γαλήνη Του, την ειρήνη, που απλόχερα χάριζε στους Μαθητές Του:

 «Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία. πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε.

Εν τη οικία του Πατρός μου μοναί πολλαί εισί. ει δε μη, είπον αν υμίν. πορεύομαι ετοιμάσαι τόπον υμίν.

Και εάν πορευθώ και ετοιμάσω υμίν τόπον, πάλιν έρχομαι και παραλήψομαι υμάς προς εμαυτόν, ίνα όπου ειμί εγώ, και υμείς ήτε.

Και όπου εγώ υπάγω οίδατε. και την οδόν οίδατε…

Ουκ αφήσω υμάς ορφανούς, έρχομαι προς υμάς…

Ειρήνην αφίημι υμίν, ειρήνην την εμήν δίδωμι  υμίν. ου καθώς ο κόσμος δίδωσιν, εγώ δίδωμι υμίν. Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω…

Και ό,τι αν αιτήσητε εν τω ονόματί μου, τούτο ποιήσω, ίνα δοξασθή ο Πατήρ εν τω Υιώ…»(Ιωάννης, 14.1/14.13)

Ζητήσετε, λοιπόν, με την ευκαιρία του εορτασμού των γενεθλίων  Του, από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό αυτό, που επιθυμείτε με καθαρή καρδιά.

 Αυτός θα Σας το προσφέρει.

Κι ας μην ταράσσεται η καρδιά Σας για όσα συμβαίνουν στον κόσμο

Όχι να αδιαφορείτε γ’ αυτά! Αλλά να προσεύχεστε προς Αυτόν και να μη φοβάστε. Αυτός μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο και κάθ’ εχθρό και πολέμιο.

Αυτός θα μας οδηγήσει στη σωτηρία.

Χρόνια πολλά, κοντά στην αγάπη του Θεού και με την ευλογία Του  να περάσετε τον καινούριο χρόνο ευτυχισμένοι κι όχι εντειχισμένοι.

 

17.12.2017 ellinikisalpigga

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ