ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάει κι αυτό! Ψηφίστηκε

0

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης η συζήτηση επί του προϋπολογισμού με 153 ψήφους υπέρ και η κυβέρνηση, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε μια τέτοια περίπτωση, το πανηγύρισε δεόντως… Εμείς ως πολίτες που μας αφορά αυτή η ιστορία, φορέσαμε μαύρες πλερέζες, καθώς μάθαμε τι καλούμαστε να πληρώσουμε.

Μεγάλοι, πηχυαίοι τίτλοι που υιοθετούν την άποψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα, μας ενημερώνουν ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, αλλά αναρωτιέμαι, σε τι μας αφορά και μας ενδιαφέρει, αφού γνωρίζουμε καλά ότι για να βρεθούμε στην κανονικότητα (αν ποτέ τα καταφέρουμε και βρεθούμε…) μάλλον θα ζήσουμε πολλά ακόμα στο πετσί μας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, προβληματίστηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ με ένα ακόμα άρθρο για τα οικονομικά. Αλλά θεωρώ ότι δεν μπορώ να κάνω κι εγώ, αυτά που κάνουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που τους αρέσει να χαϊδεύουν τα αυτιά των αφεντικών τους.

Όσο όμως αυτή η γωνιά είναι ελεύθερη να διατυπώνει τις απόψεις του αρθρογράφου της, αυτό θα το κάνω με όσο πιο μεγάλη έμφαση γίνεται. Κι εσείς, ως αναγνώστες, διαλέξτε τι θα διαβάζετε και τι όχι. Εμένα προσωπικά, μου αρκεί να τα πω και αν υπάρχουν έστω και λίγοι να ακούσουν, είμαι χαρούμενος για το λειτούργημα που ασκώ, χωρίς καμιά καθοδήγηση.

Αναλύσεις μπορείτε να δείτε πολλές, τις επόμενες μέρες πάνω στο θέμα. Και θα δείτε, αυτό είναι περισσότερο κι από βέβαιο, ότι όσο περνούν οι μέρες, τόσο αυτές θα πληθαίνουν. Όμως ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Πόσο αξιόπιστοι είναι τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι πηγές τους;

Στην Ελλάδα, το κακό είναι ότι περισσεύει ο κομματικός φανατισμός. Πολλοί συνάνθρωποι μας, εμπιστεύονται το πολιτικό κόμμα που ψηφίζουν παραδοσιακά, ανεξάρτητα από το αν έχουν στην πορεία του χρόνου, προδοθεί πολλές φορές από αυτό.

Αλήθεια! Θλίβεσαι όταν ακούς ευφυείς ανθρώπους να λένε πως «έτσι έκανα πάντα»… Λένε δηλαδή, πως δεν τους πειράζει που αντιλαμβάνονται το λάθος τους, αλλά τα επαναλαμβάνουν με συνέπεια, επειδή αυτό έκαναν πάντα, χρόνια τώρα… «Τώρα θα αλλάξουν;» λένε και σε αφήνουν μετέωρο να βλέπεις έξυπνους ανθρώπους να λειτουργούν με τόση έλλειψη λογικής που φτάνει στα όρια της βλακείας.

Διότι απέναντι μας έχουμε επαγγελματίες ψεύτες πολιτικούς που δεν έχουν άλλο στο μυαλό τους, από το πώς θα εξαπατήσουν τους πολίτες… Δείτε ας πούμε τη συγκυρία που επέλεξαν να φέρουν για ψήφιση τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπου κατά παράδοση οι Έλληνες, ξεχνώντας τα δεινά που περνούν συνεχίζουν να κάνουν (με τις ισχνές δυνατότητες που έχουν…) δώρα, τραπέζια, έξοδα πάνω στα έξοδα, που πραγματικά είναι πολλά και γονατίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό…

Δάσκαλοι του αποπροσανατολισμού, ξέρουν πως ουδείς θα ασχοληθεί μαζί τους και με τις πολιτικές τους. Έχουν μάλιστα το θράσος να αναγνωρίζουν ότι έχει υποστεί μεγάλη ζημιά ο ελληνικό λαός, αλλά… όλα αυτά θα αλλάξουν (μαγικά;) όταν θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Και για να μην έχουν πρόβλημα, πετάνε κι ένα κοκαλάκι σε όσους έχουν οδηγηθεί από τις πολιτικές τους βίαια στη φτωχοποίηση. Τι σημασία έχει πώς το λένε; Βαρύγδουποι τίτλοι, όπως κοινωνικό μέρισμα, έκτακτο επίδομα σε ανέργους νέους κ.λπ Νέους όρους θα εφευρίσκουν πάντα. Κι εμείς θα «τσιμπάμε» ως χάνοι, ελπίζοντας πως ένα από τα επόμενα μέτρα, πού ξέρεις, μπορεί να ακουμπήσει κι εμάς.

Ότι έχουμε περάσει σε κλίμα εκλογών, είναι πασιφανές. Κι αυτό αποδεικνύουν τα γκάλοπ που φυτρώνουν σα μανιτάρια και δείχνουν ότι μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Ας μάθουν λοιπόν, ότι υπάρχουν και πολίτες με σώας τας φρένας που δεν εμπιστεύονται κανέναν πια!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ