ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Βαρβάρας από τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής

0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του αριστερού κλίτους του Ιερού Ναού Παναγίας Καπνικαρέας Αθηνών  στο Μοναστηράκι , από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Αγίας και το Χαριτόβρυτο Λείψανό της. Πέρασαν δέκα έτη  αφότου ανέλαβε  πρόεδρος του συλλόγου ο κος Γεώργιος Βλατάκης , όπου μεταξύ άλλων εφήρμοσε και τον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας για τους Ρεθυμνιώτες της  Αθήνας.

Ιδιαίτερα αγαπητή η Αγία Βαρβάρα στους Ρεθεμνιώτες της Αττικής , οι οποίοι την ευλαβούνται πολύ ,την θεωρούν οικεία – δική τους , ενώ καθένας έχει να θυμάται και κάτι από την πανήγυρη της στο Ρέθυμνο , αφού είναι η πολιούχος της πόλεως.

Πραγματοποιήθηκε μικρή περιφορά της εικόνας της Αγίας εντός του ναού καθώς και αρτοκλασία μνημονεύοντας υπερ υγείας τα ονόματα όλων των Ρεθυμνίων όπου γής .

Εξαιρετικά δε το ΔΣ του συλλόγου τέλεσε μνημόσυνο  για όλα τα αγαπητά πρόσωπα που πέρασαν από το σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής και που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσα μας όπως του Γρ. Μοράκη,του Λ. Θεοδωρουλακη, Γ. Βογιατζάκη ,του Εμμ. Κουτσουρακη, της Δεσποινας Κλειδή, της Γεωργ. Παπαγιαννακη, της Ζετας Τσακωνα, του Γεωρ. Σκανδάλη, του Δερμιτζακη, και πολλών άλλων.

Επίσης χαρακτηριστικά μεταφέρουμε  τον σεβασμό και την αγάπη των παρευρισκομένων Ρεθυμνίων  όπως  της Αριστέας Βερναδου, Νίτσας  Λίτνα,  Νικου. Παπαδακη, Ελένη Κιαμέ με τη εορταζουσα κόρη της, τη Νίτσα Μαρκάκη, Μάρω Ρολόγη, Νικ. Γουμενάκη, Μαρία. Βασσαλου, Μαίρη Ψαρονικολάκη, Τασου& Καιτη Παλιερακη , Ολγα Κουμεντάκη, Ντίντα Κλειδή, Ελ. Μισιρλή, Ελ. Σταμαθιουδακη, και άλλων αγαπητών φίλων,   ίδίως δε του Μανώλη Κανακάκη όπου αναπόλησε συγκινημένος τον σεβασμό που έτρεφαν όλοι στην οικογένεια του για την Αγία Βαρβάρα , που αποτελούσε προστάτης της οικογένειας του , αφού το πατρικό του ήταν ακριβώς απέναντι από την εκκλησία στο Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος κος Βλατάκης μερίμνησε μαζί με τον άρτο πρόσφερε στους Ρεθεμνιώτες  και την εικόνα της Αγ. Βαρβάρας Ρεθύμνου αυτή που έχει ιστορηθεί από τον Βεβελάκη (1894)  . Ας είναι βοήθεια και σκέπει για όλο τον κόσμο η Αγ. Βαρβάρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ