ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέδριο ΝΔ: Μικρός χρηστικός οδηγός

0

Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, στο οποίο θα παρουσιάσουμε τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών μας θέσεων.

Το Συνέδριο αυτό δεν αφορά κάποια πολιτική «σέχτα» πιστών. Ούτε κάποια εσωκομματική «τάση» που επιζητεί ιδεολογική καθαρότητα.  Θα υποδεχθεί και θα συζητήσει αντίθετα κάθε ιδέα και θέση με μία όμως προϋπόθεση: ότι υπερασπίζεται τις αξίες της Ευρώπης και τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτή είναι η δικιά μας διαιρετική τομή και ταυτόχρονα ο πολιτικός μας προσανατολισμός.

Το Συνέδριο ακόμη, δεν γίνεται με σκοπό να σφραγίσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Αυτή, ούτως ή άλλως, θα συμβεί. Το μεγάλο στοίχημα της φιλελεύθερης παράταξης είναι η επόμενη ημέρα της νίκης. Με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει και σε ποιες αρχές θα στηριχτεί.

Το Συνέδριο συνεπώς, είναι αναγκαίο γιατί πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Για να βγούμε οριστικά από τη κρίση. Και αυτό προϋποθέτει καταρχάς ένα εναλλακτικό, μετριοπαθές και ρεαλιστικό σχέδιο «πρώτων βοηθειών» σε μια καθημαγμένη οικονομία που θα δώσει προοπτική σε μια κοινωνία σε απόγνωση. Όσοι λοιπόν περιμένουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαγγείλει ένα δικό της «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» μάλλον θα απογοητευτούν. Η εποχή όπου τα κόμματα υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το Συνέδριο τέλος, διεξάγεται γιατί η επιτυχία του σχεδίου μας εξαρτάται από την ισχύ που θα του προσδώσουν οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτές είναι που θα λειτουργήσουν ως πολιορκητικός κριός του μηνύματος και θα υπερασπιστούν τις επιλογές της.

Αυτό είναι το αξιακό πλαίσιο με το οποίο η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στην κοινωνία. Είναι μια ειλικρινής πρόσκληση η οποία επιθυμούμε να οδηγήσει σε μια έντιμη συμφωνία. Στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία πολλοί χωράνε και ακόμη περισσότεροι μπορούν να συνεισφέρουν. Χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα.

 

*Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ