ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη δημιουργίας νέου δημοτικού πολυχώρου εκδηλώσεων

0

Αναγκαία όσο ποτέ,είναι η δημιουργία ενός συνεδριακού πολυχώρου στην πόλη του Ρεθύμνου,που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις τοπικών φορέων και συλλόγων,συνέδρια και εκθέσεις.

Η πολιτιστική αυτή υποδομή,συν τοις άλλοις,θα συμβάλλει σημαντικά,στην ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών στο χειμερινό τουρισμό και στην προσέλκυση του λεγόμενου "συνεδριακού τουρισμού".

Δυστυχώς,οι υφιστάμενοι στεγασμένοι χώροι όπως το "Σπίτι του Πολιτισμού",η αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης"(Ωδείο Ρεθύμνου),το Κέντρο Νέων,κ.α δεν καλύπτουν επαρκώς τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες για τη διοργάνωση πολιτιστικών,συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων.

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκών σε μέγεθος και αριθμό δημοτικών πολυχώρων πολιτισμού ,χρονίζει,και θα έπρεπε να ήταν ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων απο τις αρμόδιες αρχές. Αποτέλεσμα,να υπάρχει υστέρηση στο παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν του τόπου.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση/πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων,στη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο(φυλακές),ανατολικά του φρουρίου της Φορτέτζας,με πόρους του ΕΣΠΑ.

Η προσπάθεια αυτή,πρέπει να ενταθεί απ'όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές,με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας,ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Τα οφέλη του Ρεθύμνου απο την κατασκεύη νέου πολιτιστικού χώρου ή η διαμόρφωση παλαιοτέρου,θα λειτουργήσει αναμφισβήτητα πολλαπλασιαστικά για τον πολιτισμό,την τοπική οικονομία,για το ίδιο το Ρέθυμνο,που αν μη τι άλλο,δικαιούται έναν επιπλέον εύχρηστο και λειτουργικό χώρο.Ένα "κύτταρο πολιτισμού"!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ