ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σπιτάκι των Παραμυθιών

0

Ξέρετε γιατί όλα τα παραμύθια ξεκινούν με το «μια φορά κι έναν καιρό»; Γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά έγιναν όλες αυτές οι ιστορίες. Άλλοι λένε πριν από εκατοντάδες κι άλλοι πριν από χιλιάδες χρόνια. Τα ξωτικά των παραμυθιών ,πάντως,  οι «μικροί παραμυθάδες» ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα παραμύθια όλων των εποχών κι όλων των χωρών του κόσμου.

Σ αυτές τις ιστορίες άλλωστε κρύβονται τα καλύτερα συναισθήματα και οι «μικροί παραμυθάδες» σας περιμένουν για τα μοιραστούν μαζί σας. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά, πάρτε θέση στο σπιτάκι των παραμυθιών και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο με τις αφηγήσεις των παραμυθιών. Γιατί μια φορά κι έναν καιρό.....

Για ενδέκατη συνεχόμενη μέρα λειτούργησε η «Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» , που λαμβάνει χώρα στη  Πλατεία Μικρασιατών και το Σπίτι Πολιτισμού. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι μόνιμες δράσεις λειτούργησαν κανονικά με τον κόσμο να επισκέπτεται την Πλατεία τις στιγμές που ο καιρός το καθιστούσε εφικτό.

Τις εντυπώσεις της ημέρας φαίνεται να «κερδίζει» το Σπιτάκι του Παραμυθιού, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τις αφηγήσεις. Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες που καλούν κάθε ακροατή να μυηθεί στη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα για την Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Γιορτή στην «Ζαχαρούπολη» .  Δίωρη διαδραστική γιορτή για τα παιδιά. Δράση από τον Εμπορικό Σύλλογο  Ρεθύμνου στο πλαίσιο του «εορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο».

18:00 ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας. «Χριστουγεννιάτικα Σκεψεδάκια». Τα «Σκεψεδάκια» είναι ένα βιωματικό εργαστήριο / παράσταση δημιουργικής σκέψης με θεματολογία σχετική με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (έθιμα , γλυκά δώρα , κάρτες , Άγιος Βασίλης ,κλπ) και περιλαμβάνουν 14 νέες δημιουργικές δραστηριότητες με πολύ απλά υλικά.

19:00 Συναυλία με τους  Rethy's Riff .Μια νεανική μπάντα που προήλθε από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου. Στόχος μας μια αισθητικά όμορφη παρουσίαση των τραγουδιών! Σας περιμένουμε

19:30 Συναυλία τζάζ μουσικής με το συγκρότημα Groovetica (swing, jazz, soul, funk, disco, latin, reggae)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ