ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα σας ειδοποιεί όταν απεικονίζεστε σε φωτογραφίες που ανέβασαν τρίτοι

0

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων στα καλύτερά της

Μια από τις καλύτερες τεχνολογίες αναγνώρισης ανθρώπινων προσώπων αναπτύσσει συνεχώς ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, το Facebook. Η πλατφόρμα δικτύωσης, μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει το χαρακτηριστικό αυτό για να βοηθά τους χρήστες που ανεβάζουν φωτογραφίες να συμπεριλαμβάνουν πιο εύκολα και γρήγορα τα πρόσωπα που υπάρχουν μέσα σε αυτές.

Με την νέα ανακοίνωση της εταιρίας, μαθαίνουμε πως η αναγνώριση προσώπου θα βοηθά τους χρήστες πλέον να ειδοποιούνται σε περίπτωση που οποιοσδήποτε ανεβάσει μια φωτογραφία της οποίας είναι μέρος, ανεξαρτήτως tag. Οι δυνατότητες των νέων χαρακτηριστικών δεν σταματούν εκεί όμως. Από εδώ και στο εξής, άνθρωποι που χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό screen reader, θα μπορούν να διαβάζουν για το περιεχόμενο μιας φωτογραφίας συμπεριλαμβανομένων των ατόμων των οποίων είναι μέσα σε αυτή.

Με την βελτιστοποίηση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που κατάφερε να χαρίσει το Facebook στους χρήστες του, είναι αυτό που θα τους ειδοποιεί όταν κάποιος τρίτος χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες τους στο προφίλ του. Το Facebook προβαίνει στη λήψη τέτοιων μέτρων για να μπορέσει να εξαλείψει τους απατεώνες που προσπαθούν να δημιουργούν αναληθή προφίλ για παράνομους σκοπούς.

Τα καινούρια χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα παγκοσμίως τις επόμενες μέρες με μοναδικές εξαιρέσεις προς το παρόν τον Καναδά και την Ευρώπη, καθώς σε αυτές τις περιοχές οι νόμοι περί τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου δεν επιτρέπουν στο Facebook να κάνει κάτι τέτοιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ