ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το W2018 είναι το νέο clamshell smartphone της Samsung με διάφραγμα f/1.5 και τιμή €2000

0

Τα clamshell ή αλλιώς αναδιπλούμενα κινητά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία την πρώτη δεκαετία του 2000 όμως η έλευση των smartphones και των οθονών αφής περιόρισαν την παρουσία τους δραστικά.Η Samsung εξακολουθεί να είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές που κυκλοφορούν smartphones με το συγκεκριμένο σχεδιασμό όμως μόνο στην Ασία και το W2018 είναι το τελευταίο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας, το οποίο συνοδεύεται από εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και εξωφρενική τιμή. Αρχικά το W2018 διαθέτει όχι μία αλλά δύο Super AMOLED οθόνες των 4,2 ιντσών, με την εσωτερική να διαθέτει ανάλυση Full HD και να προστατεύεται από Gorilla Glass. Η εξωτερική οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με το smartphone να είναι διπλωμένο χωρίς ο χρήστης να έχει πρόσβαση στο φυσικό πληκτρολόγιο, περιορίζοντας έτσι και άλλο τις διαστάσεις του.

Στο εσωτερικό διαθέτει το Snapdragon 835 SoC με 6GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο ενώ μία έκπληξη υπάρχει στην κύρια κάμερα στο πίσω μέρος των 12MP η οποία προέρχεται από το Galaxy S8 αλλά είναι η πρώτη που διαθέτει διάφραγμα f/1.5, ξεπερνώντας έτσι την κάμερα του LG V30 που διαθέτει f/1.6. Θεωρητικά αυτό δίνει στο Samsung W2018 τη δυνατότητα εντυπωσιακών λήψεων και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει μια δεύτερη κάμερα των 5MP.

Τρέχει Android 7.1.1 όπου στην επιφάνεια του υπάρχει το Samsung Experience UI ενώ δε λείπει και η ψηφιακή βοηθός Bixby. Η αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία τους πρώτους μήνες του 2018.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα ενώ όσοι θέλουν να την προμηθευτούν θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού η Samsung έχει ορίσει την τιμή της «απλής» έκδοσης λίγο παραπάνω από τα €2000.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ