ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Σφακίων για την ανάκληση αναγόρευσης του Χ. Ρίχτερ

0

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ανάκληση αναγόρευσης του καθηγητή Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

Μετά από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σφακίων το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ομόφωνα αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ανάκληση αναγόρευσης του καθηγητή Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων, σεβόμενοι τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των ηρώων του και θέλοντας να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για την υπόθεση της αγόρευσης του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, τάσσεται υπέρ του αγώνα για την άμεση ανάκληση του τίτλου του.

Δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Πρωτοβουλίας των πολιτών της Κρήτης και απαιτεί από τη Σύγκλιτο του Πανεπιστημίου Κρήτης να τεκμηριώσει τους λόγους που δεν έχει προβεί στην ανάκληση του διδακτορικού τίτλου από τον Ρίχτερ, όπως αυτό ορίζεται στην από 25/05/2016 ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν μπορούν να απαξιώνονται, ούτε να συγκαλύπτονται, εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα που σαν στόχο τους έχουν να απεμπολίσουν τα παιδιά μας την ιστορία και την εθνική τους ταυτότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ