ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GlobalData: Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 2.4GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας το μήνα

0

Το έτος 2017, οι Ευρωπαίοι κατανάλωσαν κατά μέσο 2,4GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τον μήνα ανά SIM με βάση δεδομένα που συνέλλεξε στην έρευνα της η εταιρεία GlobalData.

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους, οι Φινλανδοί βρέθηκαν στη πρώτη θέση, καταναλώνοντας περίπου 13,3GB ανά SIM, ποσότητα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που είναι διπλάσια σχεδόν από εκείνη που καταναλώνουν οι… δεύτεροι στην κατάταξη Αυστριακοί, που είναι 5,7GB ανά SIM. Οι Πολωνοί και οι Ρώσοι με 3,7GB και 3,5GB ανά SIM ήταν επίσης στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης όσον αφορά στην κατανάλωση δεδομένων.

Η άλλη όψη του νομίσματος δείχνει τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας σε χώρες όπως οι Ουκρανία, Τσεχία, Σλοβακία και Γερμανία να καταναλώνουν λιγότερο από 1GB ανά SIM τον μήνα. Η ανάπτυξη δικτύων 3G στην Ουκρανία ξεκίνησε άλλωστε μόλις το 2015 ενώ δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα δίκτυα 4G, κάτι που βεβαίως αποτελεί μειονέκτημα για την επίδοση της ως χώρα.

Οι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία φαίνεται να παρασύρονται προς τα κάτω από τη χρήση καρτών τύπου Μ2Μ (Machine-to-Machine) που τυπικά δεν καταναλώνουν περισσότερα από 300MB σε μηνιαία βάση κατά μέσο όρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ