ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox του Rupert Murdoch έναντι $66,1 δισεκατομμυρίων

0

Μετά από εβδομάδες φημών, η συμφωνία έκλεισε και η Walt Disney Company θα εξαγοράσει μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας Fox του Rupert Murdoch έναντι $52,4 δισεκατομμυρίων (μαζί με το χρέος $13,7 δις. της 21st Century Fox, το ύψος της συναλλαγής αγγίζει τα $66,1 δισεκατομμύρια).

Στη λίστα με τα νέα περιουσιακά στοιχεία της Disney δεν περιλαμβάνονται το δίκτυο Fox Broadcasting και τα κανάλια Fox News, Fox Business και Fox Sports και Big Ten Network που αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθούν επιχειρησιακά.

Όμως η Disney αποκτάει τον πλήρη έλεγχο των στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών και προγραμμάτων της 21st Century Fox, όπως είναι οι Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures και Fox 2000, επίσης τις Twentieth Century Fox Television, FX Productions και Fox21, τα δίκτυα στην καλωδιακή τηλεόραση FX και National Geographic καθώς και τα μερίδια της εταιρείας στα Διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα Star TV και Sky TV κ.ά.

Η Disney επίσης αποκτά τον πλειοψηφικό έλεγχο του Hulu (μαζί με το 30% της Fox θα κατέχει το 60% ενώ οι Comcast και Time Warner θα έχουν μερίδια 30% και 10% αντίστοιχα). Ως μέρος της συμφωνίας, ο CEO της Disney, Bob Iger θα συνεχίσει να έχει τα ηνία της εταιρείας μέχρι το 2021, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν νέα για τον διάδοχό του.

Μαζί με τις παραπάνω οντότητες, η Walt Disney Company αποκτάει και το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της 21st Century Fox συμπεριλαμβανομένων των Avatar, X-Men, Fantastic Four και Deadpool καθώς και των The Americans, This Is Us, Modern Family και The Simpsons κ.ά.

Εφόσον εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές η συναλλαγή μεταξύ των Walt Disney Company και 21st Century Media, οι μέτοχοι της 21st Century Fox θα λάβουν 0,2745 δολάρια ανά μετοχή που κατέχουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ