ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Άγονη» η συνάντηση με τον Κουρουμπλή για το καράβι στο Ρέθυμνο

0

 

«Άγονη» κατέληξε η συνάντηση των τοπικών φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς για ακόμα μία φορά αναδείχθηκαν οι «σκόπελοι» που αποτελούν εμπόδιο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Ο ανταγωνισμός και τα χρόνια προβλήματα του λιμανιού, αποτέλεσαν και πάλι το επίκεντρο της συζήτησης, διαμορφώνοντας δυσμενές συνθήκες για την δρομολόγηση πλοίου.

Η συνάντηση έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με την συμμετοχή συνεργατών του και υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Διονύσης Καλαματιανός. Συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ακτοπλόων κ. Μιχάλης Σακκέλης. Από πλευράς Ρεθύμνου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργού η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαίρη Λιονή, ο  Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη και ο συμπολίτης μας κ. Κωστής Πολοπετράκης, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την τοπική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.

Όπως μας ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιονή, οι ακτοπλόοι θεωρούν λανθασμένη την μελέτη βιωσιμότητας της γραμμής Ρέθυμνο – Πειραιάς και ως εκ τούτου ασύμφορη οικονομικά. Κρίνουν δε, ότι το λιμάνι της πόλης μας είναι ακατάλληλο για τον ασφαλή κατάπλου και απόπλου των μεγάλων επιβατηγών πλοίων. Επιπλέον ο κ. Σακκέλης φέρεται να έθεσε θέμα επιδότησης της γραμμής, γεγονός, που θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων ακτοπλόων.

Οι τοπικοί φορείς από την πλευρά τους ζήτησαν να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις στο πλαίσιο επίλυσης του ζητήματος με  κύριο στόχο να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες που εκπονεί η Περιφέρεια Κρήτης για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού. «Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη και με στελέχη του υπουργείου ανάπτυξης, για να μας χρηματοδοτήσουν έργα για το λιμάνι» δήλωσε στην εφημερίδα μας η κ. Λιονή για να συμπληρώσει, ότι «φοβάμαι πως όσο δεν γίνονται έργα στο λιμάνι, θα βρίσκουν πάντα δικαιολογίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνουν τα έργα, διότι είναι αλήθεια πως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν δείχνουν ενδιαφέρον. »

Επιπλέον η κ. Λιονή μας ενημέρωσε πως ο Υπουργός κ. Κουρουπλής θα κάνει συζήτηση και με τις Μινωϊκές Γραμμές ενώ η διαβούλευση φαίνεται να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα με στόχο την επίλυση του προβλήματος.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ